Μπάιντεν: Ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ “σε μία ώρα και 20 λεπτά” μετά τον πόλεμο

Προτού να αναχωρήσει για την Ευρώπη ο Μπάιντεν είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ότι δεν πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Εάν γινόταν μέλος τώρα, «θα βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», πρόσθεσε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ανυπομονεί να έρθει η μέρα που θα υποδεχτεί τη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα του στο ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, μετά τα πρόσφατα σχόλιά του ότι δεν είναι τώρα η ώρα για να θέσει υποψηφιότητα το Κίεβο για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Το σθένος και η αποφασιστικότητά σας υπήρξαν πρότυπο για όλο τον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι κατανοεί την απογοήτευση του Ουκρανού ηγέτη επειδή δεν πήρε τη βοήθεια που χρειάζεται αρκετά γρήγορα. «Σας υπόσχομαι ότι οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι μπορούν για να πάρετε αυτά που χρειάζεστε», τον διαβεβαίωσε, ενώπιον των δημοσιογράφων. «Ανυπομονώ για την ημέρα που θα γιορτάζουμε την επίσημη ένταξή σας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Προτού να αναχωρήσει για την Ευρώπη ο Μπάιντεν είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ότι δεν πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Εάν γινόταν μέλος τώρα, «θα βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε σήμερα από έναν δημοσιογράφο πόσο σύντομα μετά τον πόλεμο θα ήθελε να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και απάντησε: «Σε μια ώρα και 20 λεπτά».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / αμπε-EPA-Bloomberg POOL photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί