Μόσχα: Το ΝΑΤΟ προχωρά σε κλιμάκωση για να ενισχύσει την παρουσία του κοντά στα ρωσικά σύνορα

Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, προκειμένου να αυξήσει την παρουσία του κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία,

τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ.


«Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του κοντά στα ρωσικά σύνορα και δημιουργεί πρόσχημα για αυτό, με τη μορφή κλιμάκωσης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία» έγραψε στο Telegram η Μαρία Ζαχάροβα.


Νωρίτερα σήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι ο κίνδυνος για στρατιωτική σύρραξη στην Ευρώπη παραμένει, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας την πρόθεση της Συμμαχίας για ενίσχυση της παρουσίας προς τα ανατολικά, εν μέσω της έντασης γύρω από την Ουκρανία.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε για νέες ομάδες μάχης στις χώρες γύρω από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.


«Εξετάζουμε μακροπρόθεσμη προσαρμογή στη στάση μας και αυτό περιλαμβάνει την καθιέρωση ομάδων μάχης στα νοτιοανατολικά της Συμμαχίας, δηλαδή στη Ρουμανία, αλλά επίσης και σε άλλες χώρες γύρω από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» σημείωσε.

(sputniknews)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί