Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) Μαχμούντ Αμπάς θα φτάσει σύντομα στην Μόσχα και θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για την Μέση Ανατολή και τα αφρικανικά κράτη, έκανε την ανακοίνωση σε ομιλία του στην Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Εταιρεία.
Το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλείται τον Μπογκντάνοφ:
«Μπορώ να πω ότι ο Αμπάς θα πραγματοποιήσει σύντομα επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα και θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε επίσης σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι ο Αμπάς θα επισκεφθεί τη Μόσχα. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερομηνία και είπε θα ανακοινωθεί εγκαίρως.