• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόσχα: “Πολιτική Πίεση η άρνηση γερμανικών τραπεζών να συνεργαστούν με τo Ruptly και το RT”

Μόσχα: “Πολιτική Πίεση η άρνηση γερμανικών τραπεζών να συνεργαστούν με τo Ruptly και το RT”

zaxarova video
Η Ρωσία θεωρεί την άρνηση των γερμανικών τραπεζών να συνεργαστούν με τo Ruptly και το RT ως πολιτική πίεση και παραβίαση των υποχρεώσεων της Γερμανίας στον τομέα της ελευθερίας του λόγου.

Στις 26 Φεβρουαρίου, η γερμανική Commerzbank έστειλε γραπτή ειδοποίηση για το κλείσιμο των λογαριασμών των πρακτορείων ειδήσεων του γερμανικού «Russia Today» και του «Ruptly», με την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές να τερματίζεται από τις 31 Μαΐου.


«Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοιχτά εχθρική στάση ξένων εταίρων απέναντι στα μέσα ενημέρωσης, κυρίως ρωσικά, είναι απαράδεκτη. Εκτελούν τις νόμιμες επαγγελματικές τους δραστηριότητες στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι τα μέτρα για το κλείσιμο των λογαριασμών των ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων αποτελούν στοιχείο πολιτικής πίεσης στους δημοσιογράφους και μια προφανή παραβίαση των υποχρεώσεων της Γερμανίας στη διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου και των μέσων ενημέρωσης» δήλωσε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να πραγματοποιήσει σκληρά αντίποινα κατά των γερμανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Ρωσία εάν η Γερμανία δεν διασφαλίσει την κανονική λειτουργία των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, όπως ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Προτρέπουμε σοβαρά το Βερολίνο να αλλάξει γνώμη, να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία αυτών των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, να καταργήσει τυχόν περιοριστικά μέτρα που εμποδίζουν το έργο των μέσων ενημέρωσης. Διαφορετικά, θα αναγκαστούμε να λάβουμε σκληρά αντίποινα εναντίον των γερμανικών μέσων που εργάζονται στο Ρωσία. Δεν το θέλουμε αυτό πραγματικά» είπε.

«Οι αναφορές σε ορισμένους εταιρικούς κανόνες δεν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, διότι δεν ισχύει» κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

sputnik/ photo video screenshot