Μόσχα: Τόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση – Τι απαντά το ΝΑΤΟ

Δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε πως οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν, όταν κρίνουν οι στρατιωτικοί πως έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που έχει θέσει η ρωσική ηγεσία!

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε ότι χρειάζεται η Ουκρανία να γίνει μια ουδέτερη χώρα όπου δεν αναπτύσσονται επιθετικά όπλα. Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο θα διαρκέσει η ρωσική επιχείρηση, εάν τα ρωσικά στρατεύματα θα εισέλθουν σε ολόκληρη τη χώρα και εάν η Μόσχα σκοπεύει να εγκαταστήσει μια νέα κυβέρνηση.

Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν μιλάει για κατοχή της Ουκρανίας και ότι είναι «απαράδεκτο» να χρησιμοποιείται η λέξη για να περιγράψει το πλαίσιο της επιχείρησης της Ρωσίας. Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «ειδική επιχείρηση». «Κανείς δεν μιλάει για κατοχή, σε αυτό το σενάριο αυτή η λέξη δεν ισχύει», είπε ο Πεσκόφ. «Πρόκειται για ειδική επιχείρηση. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω κάτι εδώ, γιατί ο ίδιος ο πρόεδρος έδωσε εξαντλητικές εξηγήσεις», τόνισε.

Στο διάγγελμά του ο Πούτιν είπε ότι αποφάσισε «να διεξαγάγει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση … για να προστατεύσει ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια».

Ερωτηθείς για πιθανή διεθνή απομόνωση που θα προκύψει από την κίνηση, ο Πεσκόφ είπε ότι είναι «αδύνατον να κλείσει μια χώρα όπως η Ρωσία με ένα σιδηρούν παραπέτασμα». Η τρέχουσα «συναισθηματική» αντίδραση στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα σταθεροποιηθεί σύντομα, είπε επίσης.

Από την πλευρά του, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Πέμπτη ότι η στρατιωτική συμμαχία θα αναπτύξει δυνάμεις στο έδαφός της μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι έχουν τεθεί πάνω από 100 πολεμικά αεροσκάφη σε υψηλή επιφυλακή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία θα πληρώσει πολύ βαρύ οικονομικό και πολιτικό τίμημα.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν επίσης μια ψηφιακή σύνοδο κορυφής την Παρασκευή. Η συμμαχία ενεργοποίησε επίσης τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για να δώσει στους στρατιωτικούς διοικητές την δυνατότητα να μετακινήσουν δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα.

“Πρέπει να ανταποκριθούμε με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και ακόμη ισχυρότερη ενότητα”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου αφού προήδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί