Φτιαγμένο από την βιεννέζικη καλλιτεχνική ομάδα Gelitin, το νεότερο σιντριβάνι της αυστριακής πρωτεύουσας ανατέθηκε από τις τοπικές αρχές για να τιμήσει τα 150 χρόνια του σύγχρονου συστήματος ύδρευσης της Βιέννης, το οποίο παρείχε στην πόλη γλυκό νερό από τα ρυάκια στα καταπράσινα δάση των Άλπεων και βοήθησε στην εξάλειψη επιδημιών όπως η χολέρα.
Ο σχεδιασμός του νέου ορόσημου προφανώς συμβολίζει την «κοινοτική ευθύνη για το νερό» και ενώ κέρδισε την κριτική επιτροπή που επέλεξε το Gelitin ως νικητή, δεν τα πήγε τόσο καλά με το ευρύ κοινό, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την αστρονομική τιμή του, 2 εκατομμύρια δολάρια.
Το νεότερο σιντριβάνι της Βιέννης (που ονομάζεται «WirWasser») προσέλκυσε μαζικές επικρίσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το X, με πολλούς να το αποκαλούν το πιο άσχημο σιντριβάνι που είχαν δει ποτέ, και άλλους να ισχυρίζονται ότι βλάπτει την εικόνα της Βιέννης.
«Αυτό το νέο σιντριβάνι μοιάζει σαν να το έφτιαξε ένα 5χρονο παιδί», έγραψε ένας χρήστης του X. «Τι θλιβερή μέρα για τη Βιέννη. Πολλοί πραγματικοί καλλιτέχνες θα μπορούσαν να το είχαν κάνει πολύ καλύτερα και με πολύ λιγότερα χρήματα. Πού είναι ο ρομαντισμός, η κληρονομιά, το πνεύμα, η ιστορία;» «Έδωσαν εύσημα στο μάθημα καλλιτεχνικών της Α’ δημοτικού για το σχεδιασμό;» ρώτησε κάποιος άλλος αστειευόμενος.
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Π. Πολάκης: Καλεί σε εκλογική συνεργασία όσους θέλουν και μπορούν να ανατρέψουν τη ΝΔ
- Κι όμως, υπάρχει ένα μέρος στο οποίο ο ήλιος δεν δύει ποτέ για σχεδόν 2 μήνες (Vid)
- Εξιχνιάστηκε απάτη στο Κιλκίς – Έκλεψαν χρυσές λίρες από ηλικιωμένη με πρόσχημα «βλάβη» στον λέβητα
- Δ. Κουτσούμπας: Έχει πλέον πατηθεί η σκανδάλη, μιλάμε για ενεργό συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
- Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη λόγω της παρέλασης της 25ης Μαρτίου
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 19χρονος που ήταν μαζί με το θύμα
- Εορτασμός 25ης Μαρτίου: Ποια τα κυριότερα μέτρα οδικής ασφάλειας της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα
- Εντοπίστηκε κουτί με πυρομαχικά στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
- Η βάση του Ινδικού ωκεανού την οποία προσπάθησε να πλήξει το Ιράν βρίσκεται 4.000 χλμ μακριά από το έδαφος του
- Οδηγεί ροζ φορτηγό, ταξιδεύει με γάτες και έχει χιλιάδες ακόλουθους (Vid)









