Μολδαβία: Η αεροπορική εταιρεία κατά της κυβέρνησης για την απαγόρευση των πτήσεων της στη Μόσχα – Το πάει για ΜΗΝΥΣΗ

Οργή κατά των πολιτικών ηγετών...

Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Μολδαβίας, Air Moldova, ανακοίνωσε ότι θα μηνύσει τις μολδαβικές αρχές εάν δεν αρθεί η απαγόρευση των απευθείας πτήσεων προς τη Μόσχα. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η κυβέρνηση με επικεφαλής την Μάγια Σαντού δυσκολεύει σκόπιμα τις σχέσεις με τη Ρωσία, είτε πρόκειται για συνδέσεις αεροπορικών μεταφορών, είτε για προμήθειες φυσικού αερίου είτε για άλλες εμπορικές σχέσεις.

Η Air Moldova είχε ανακοινώσει την επανέναρξη των πτήσεων προς τη Μόσχα από την 1η Οκτωβρίου, οι οποίες είχαν ανασταλεί από την άνοιξη . Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, η απόφαση ελήφθη μετά από πολυάριθμες εκκλήσεις Μολδαβών πολιτών που εργάζονται στην Μόσχα ή σε άλλες ρωσικές πόλεις και βασίζονται στην αεροπορική σύνδεση για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


Όλες οι απευθείας αεροπορικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ Μολδαβίας και Ρωσίας έχουν ανασταλεί επί του παρόντος και τα πούλμαν πρέπει να κάνουν παράκαμψη μέσω Ρουμανίας, Πολωνίας και Λιθουανίας για να μεταφέρουν τους επιβάτες τους στην Ρωσία. Δεν γίνεται συντόμευση μέσω Λευκορωσίας, επειδή οι Μολδαβοί, οι οποίοι συχνά διαθέτουν ρουμανικά διαβατήρια, δεν χρειάζονται βίζα για την ΕΕ, αλλά χρειάζονται βίζα διέλευσης για την Λευκορωσία.

photo pixabay

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί