Μολδαβία: «Δεν διατρέχουμε άμεσο στρατιωτικό κίνδυνο»

Η Μολδαβία δεν αντιμετωπίζει «άμεσο στρατιωτικό κίνδυνο», αλλά «έναν υβριδικό πόλεμο» που διεξάγει η Μόσχα για να ανατρέψει την φιλοευρωπαϊκή ηγεσία, δήλωσε ο μολδαβός υπουργός Αμυνας σε συνέντευξή του στο AFP.

«Υπάρχουν άλλου είδους κινδύνων που επηρεάζουν την ασφάλεια», είπε.

«Αν και δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή» στρατιωτική απειλή, η Μολδαβία επηρεάζεται «από την παραπληροφόρηση και τις εντάσεις στην κοινωνία που προκαλεί η Ρωσία», δήλωσε ο Ανατόλιε Νοσάτιι αναφερόμενος και στις προβοκάτσιες που οργανώνονται για να σπείρουν το χάος και «να αλλάξουν την πολιτική τάξη».

Η αστυνομία της Μολδαβίας ανακοίνωσε χθες την σύλληψη μελών δικτύου που θεωρείται ύποπτο ότι έχει οργανωθεί και κατευθύνεται από την Ρωσία με στόχο την αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας, με την ευκαιρία νέας διαδήλωσης κατά της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης της γειτονικής της Ουκρανίας χώρας.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν προς την κατεύθυνση του δικτύου αυτού «αφού έλαβαν πληροφορίες για την οργάνωση από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενεργειών αποσταθεροποίησης στο έδαφός μας μέσω διαδηλώσεων», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Μολδαβίας.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:FREEPIK)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί