Μοιράζουν ΙΩΔΙΟ μετά και το χθεσινό διάγγελμα Πούτιν οι Πολωνοί

Γνωρίζουν ότι σε περίπτωση γενικευμένου ντου θα είναι από τους πρώτους που θα αφανιστούν.

Με την ανησυχία για τις συγκρούσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία να αυξάνεται, οι πολωνικές αρχές διένειμαν δισκία ιωδίου σε περιφερειακά πυροσβεστικά τμήματα για να δώσουν σε ανθρώπους σε περίπτωση έκθεσης σε ραδιενέργεια, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υφυπουργός Εσωτερικών.

Το ιώδιο θεωρείται ένας τρόπος προστασίας του σώματος κατά παθήσεων όπως καρκίνος του θυρεοειδούς σε περίπτωση έκθεσης σε ραδιενέργεια.

Οι βομβαρδισμοί στην περιοχή του σταθμού της Ζαπορίζια – του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης – έχουν καταστρέψει κτίρια κοντά στους έξι αντιδραστήρες του και έχουν κόψει καλώδια ρεύματος, εγείροντας κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής που θα επηρεάσει τις γειτονικές χώρες.

Ωστόσο αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος, όσο κι αν τα διεθνή πρακτορεία δεν το παραδέχονται!

Η παραπάνω είδηση μας έρχεται μερικές ώρες μετά το διάγγελμα Πούτιν για μερική επιστράτευση, που συνοδεύτηκε από μία….ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ! Το…timing μόνο τυχαίο δεν είναι!

«Μετά από δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης για μάχες κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αποφασίσαμε… εκ των προτέρων να λάβουμε προστατευτικά μέτρα με τη διανομή ιωδίου», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μπλάζεζ Ποντόζι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Radio Zet.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι πρόκειται για κινήσεις ρουτίνας, προληπτικές ενέργειες για να μας προστατέψουν σε περίπτωση που υπάρξει μια κατάσταση που… ελπίζω να μην συμβεί», πρόσθεσε, ωστόσο μάλλον δεν έπεισε αρκετούς.

(ΦΩΤΟ:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί