Μήνυμα… «Παγκόσμιας Ειρήνης» από τον Πούτιν: Τι πρότεινε να γίνει στην Ευρασία

Τι δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος ηγέτης!!!

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα ασφαλείας στην Ευρασία, αυτό απαιτεί την έναρξη μιας ευρείας συζήτησης για τις αμοιβαίες εγγυήσεις», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε μια ευρεία συζήτηση για ένα νέο σύστημα διμερών και πολυμερών εγγυήσεων συλλογικής ασφάλειας στην Ευρασία. Ταυτόχρονα, στο μέλλον, πρέπει να εργαστούμε για την σταδιακή μείωση της στρατιωτικής παρουσίας εξωτερικών δυνάμεων περιοχή της Ευρασίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθύμισε ότι οι χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) ενέκριναν ένα κοινό έγγραφο για τις διεθνείς σχέσεις σε έναν πολυπολικό κόσμο και κάλεσε τους εταίρους του SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης) και των BRICS, τους οποίους χαρακτήρισε, ακρογωνιαίους λίθους της νέας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, σε διάλογο παγκόσμιας εμβέλειας! Οι συμμετέχοντες ενδιαφέρονται να αναπτυχθεί σοβαρά η συζήτηση στον ΟΗΕ.

Όπως τόνισε ο Ρώσος ηγέτης, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε υπό το γεγονός ότι η μελλοντική αρχιτεκτονική ασφάλειας είναι ανοιχτή σε όλες τις ευρασιατικές χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν στην δημιουργία της.

«Όλοι, και οι ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, ζούμε στην ίδια ήπειρο, ό,τι κι αν συμβεί, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την γεωγραφία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να συνυπάρχουμε και να συνεργαστούμε», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης που τόνισε πως «η κύρια απειλή για τους Ευρωπαίους είναι η πλήρης εξάρτησή τους από τις ΗΠΑ» και πως «η Ευρώπη χρειάζεται καλές σχέσεις με την Ρωσία αν θέλει να παραμείνει παγκόσμιο κέντρο»!

Διευκρίνισε ότι στην παρούσα κατάσταση, η θέση του περιορισμού της στρατιωτικής παρουσίας εξωτερικών δυνάμεων στην ευρασιατική περιοχή μπορεί να φαίνεται μη ρεαλιστική, αλλά εάν είναι δυνατό να οικοδομηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας στο μέλλον, μια τέτοια παρουσία δεν θα είναι απαραίτητη.

Τι ακριβώς θα είναι αυτό το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ χάριν της παγκόσμιας ειρήνης και συνεργασίας;;;

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AP POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί