Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Σομαλία και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν καταστράφηκε από την έκρηξη μηχανισμού που ήταν κρυμμένος στο δρόμο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
“Ένα φρικτό συμβάν, 15 αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν”, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μοχάμεντ Ιμπραήμ Μοαλιμού, κατηγορώντας τους ριζοσπαστες ισλαμιστές Σεμπάμπ ότι είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία.
Ο τελευταίος διευκρίνισε ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπαλάντ, 30 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.
Το μικρό λεωφορείο μετέφερε πάνω από 20 επιβάτες και είχε αναχωρήσει από το Μογκαντίσου, είπε ο αστυνομικός Αλί Ντουχ.
Νωρίτερα, ο Αμπντικαρίμ Μοχάμεντ, αξιωματούχος της διοίκησης του κρατιδίου Χίρσαμπελ, που συνορεύει με το Μογκαντίσου, είχε αναφέρει 14 θύματα και τέσσερις τραυματίες.
Στρατιωτικός αξιωματούχος που υπηρετεί στην περιοχή, ο Αμπσίρ Μοχάμεντ, κατηγόρησε επίσης για την έκρηξη τους ριζοσπάστες ισλαμιστές Σεμπάμπ.
“Οι τρομοκράτες χτυπούν αδιακρίτως. Τοποθέτησαν τη νάρκη η οποία σκότωσε αυτούς τους αθώους πολίτες ενώ ταξίδευαν”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αυτόπτης μάρτυρας που επικοινώνησε με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μοχάμεντ Αντάν, είπε ότι είδε “τα πτώματα δέκα ανθρώπων” να μεταφέρονται από το σημείο της έκρηξης.
Οι Σεμπάμπ διεξάγουν από το 2007 αιματηρή εξέγερση για την ανατροπή της εύθραυστης ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγροτικά μπλόκα: Άρχισε η αποσυμφόρηση από Ριτσώνα μέχρι Θήβα
- Κίνα: Ξαναρχίζουν οι κινεζικές εξαγωγές κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος στη Σιγκαπούρη
- Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Πούτιν για τη Σελήνη μετά το 2030
- Είπαν τα κάλαντα στον Ν. Ανδρουλάκη
- Λονδίνο: Στο Μουσείο Ντίκενς αναβιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων της Βικτωριανής Εποχής
- Κι όμως, τα μπάνια… συνεχίζονται στην «εμπλόλεμη» Οδησσό, vid
- Γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης;
- Γάλλοι αγρότες πυρπολούν σημαίες της Ε.Ε., vid
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι νεαρούς
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 14χρονου δικυκλιστή – Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς σε δρόμους της Τούμπας
Κύρια Θέματα









