συντονίζουν συνεχώς τις θέσεις σε βασικά παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έπειτα από τα λόγια Λαβρόφ τάχθηκε και αυτός υπέρ μια διαφορετικής τάξης πραγμάτων στον πλανήτη, την οποία αποκάλεσε δίκαια!
“Συντονίζουμε συνεχώς θέσεις σε βασικά παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα. Επιπλέον, οι προσεγγίσεις μας σχετικά με αυτά είναι παραδοσιακά κοντινές ή απόλυτα συμπίπτουσες”, είπε ο Πούτιν σε μια συνεδρίαση του διευρυμένου Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών της ΚΑΚ .
Όλες οι χώρες της ΚΑΚ υποστηρίζουν την διαμόρφωση μιας δίκαιης παγκόσμιας τάξης με τον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ, προσέθεσε.
«Στην σημερινή δύσκολη κατάσταση στον κόσμο, είναι εξαιρετικά σημαντικό όλα τα κράτη της ΚΑΚ να υποστηρίζουν τη διαμόρφωση μιας δίκαιης παγκόσμιας τάξης βασισμένης σε παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρχές του διεθνούς δικαίου με κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.
Επιπλέον, ο Πούτιν σημείωσε ότι η ΚΑΚ αναπτύσσεται και όλοι οι ηγέτες των κρατών που συγκεντρώθηκαν στη σύνοδο κορυφής τάσσονται υπέρ της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας.
«Πιστεύουμε ότι η καθιέρωση στενής συνεργασίας με τους BRICS μέσω της συμμετοχής της ΚΑΚ… ενίσχυσε τη θέση της συνεργασίας μας, της κοινοπολιτείας μας στις παγκόσμιες υποθέσεις», πρόσθεσε ο Πούτιν.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυξάνονται οι κλοπές των αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη – Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
- Ζαχαριάδης: Η ΝΔ, αντί να καλέσει τους γαλάζιους κλέφτες, κάλεσε δύο πεθαμένους να καταθέσουν στην Εξεταστική
- Τι δήλωσε ο Τσιάρας για τις πληρωμές των αγροτών
- Πάτρα: Σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 11,85% για τον Οργανισμό Λιμένος το α’ εξάμηνο του 2025
- Ο Τραμπ μπέρδεψε την Αρμενία με την… Αλβανία, video
- Υπ. Μετανάστευσης: Δεν ανεστάλη επ’ αόριστον η έκδοση απορριπτικών αποφάσεων από πλευράς Υπηρεσίας Ασύλου
- Αεροδιακομιδή 50χρονης τετραπληγικής από τη Γερμανία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνης
- Πιερρακάκης: «Να απλοποιήσουμε τις δημόσιες συμβάσεις σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη»
- Οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν πέρασμα της Δυτικής Όχθης με την Ιορδανία
- Βουλή – Τέμπη: Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Καραμανλή