Μη συνδέετε τα διεθνή ταξίδια μόνο με τους εμβολιασμούς, λέει ο Hunt

Δίχως τέλος είναι η απογοήτευση για τα ταξίδια στο εξωτερικό -με προορισμό και την Ελλάδα για τους ομογενείς- καθώς ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Greg Hunt, καταρράκωσε περαιτέρω τις προσδοκίες για το πότε θα ανοίξουν τα διεθνή σύνορα. Η πολυπόθητη ημερομηνία είχε αρχικά, μέσω εικασιών στελεχών της αεροπορικής βιομηχανίας της Αυστραλίας, «τοποθετηθεί» για τα μέσα του […]

Δίχως τέλος είναι η απογοήτευση για τα ταξίδια στο εξωτερικό -με προορισμό και την Ελλάδα για τους ομογενείς- καθώς ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Greg Hunt, καταρράκωσε περαιτέρω τις προσδοκίες για το πότε θα ανοίξουν τα διεθνή σύνορα.

Η πολυπόθητη ημερομηνία είχε αρχικά, μέσω εικασιών στελεχών της αεροπορικής βιομηχανίας της Αυστραλίας, «τοποθετηθεί» για τα μέσα του χρόνου, αλλά σύντομα επαναπροσδιορίστηκε για τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς συνδέθηκε από τους κυβερνώντες με τον στόχο εμβολιασμού όλων των πολιτών κατά COVID-19.

Το πρόγραμμα χορήγησης των εμβολίων, ως γνωστό, έχει καθυστερήσει με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για τα διεθνή ταξίδια, καθώς δε δόθηκαν σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Ο κ. Hunt πάντως μόνο αισιοδοξία δεν ενέπνευσε, αναφέροντας ότι ο εμβολιασμός από μόνος του δεν εγγυάται ότι μπορεί η χώρα να ανοίξει τα σύνορα.

«Αυτή ήταν μία συζήτηση που είχα με τον καθηγητή Murphy (γραμματέα του Υπουργείου Υγείας) το περασμένο 24ωρο, πως αν όλη η χώρα εμβολιαστεί, δεν μπορείς απλά να ανοίξεις τα σύνορα».

Η απόφαση, είπε, θα βασιστεί σε μία σειρά από παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά από τους αξιωματούχους, όπως το επίπεδο της μετάδοσης μετά τους εμβολιασμούς, τη διάρκεια προστασίας που προσφέρουν από τη νόσο, αλλά και την κατάσταση διεθνώς.

Πρόκειται για παράγοντες για τους οποίους τώρα μαθαίνει όλος ο Κόσμος, διευκρίνισε.

Ως εκ τούτου οι Αυστραλοί, επί του παρόντος, θα πρέπει να αρκεστούν στα ταξίδια έως τη Νέα Ζηλανδία, με την «ταξιδιωτική φούσκα» να τίθεται σε ισχύ από τις 18 Απριλίου και πιθανώς σε λίγο καιρό προς κάποιες χώρες του Ειρηνικού.

Φέτος, το άνοιγμα των συνόρων θα είναι σταδιακό, είπε, σημειώνοντας πως αυτή η αποστολή έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό στο Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τις πολιτειακές κυβερνήσεις.

Υπενθυμίζεται πως την τοποθέτηση αυτή είχε κάνει ο κ. Hunt και στις αρχές Φεβρουαρίου, κληθείς από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ), Βασίλης Παπαστεργιάδης να απαντήσει σχετικά με τα σύνορα της Αυστραλίας σε διαδικτυακή συνάντηση με ηγετικά στελέχη πολυπολιτισμικών κοινοτήτων.

Μόλις προ ημερών η Deloitte Access Economics προέβλεπε πως τα διεθνή ταξίδια δε θα επανέλθουν στα επίπεδα προCOVID-19 παρά μόνο το 2024, ενώ επεσήμανε πως ενδεχομένως οι προβλέψεις για καραντίνα να μας «ακολουθούν» για κάποια χρόνια ακόμη.

Νέος Κόσμος

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί