Μεξικό και Νικαράγουα είπαν «όχι» στην δυτική διάσκεψη ειρήνης στην Ελβετία

Τι ανέφεραν

Το Μεξικό και η Νικαράγουα δεν θα συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διάσκεψη της Ουκρανίας που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Ελβετία στις 15-16 Ιουνίου, δήλωσαν την Παρασκευή στην ρωσική εφημερίδα Izvestia η Πρεσβεία του Μεξικού στη Ρωσία και το υπουργείο Εξωτερικών της Νικαράγουας.

“Το Μεξικό έχει λάβει πρόσκληση να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης της Ουκρανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ελβετία. Το Μεξικό δεν θα παραστεί σε αυτήν την εκδήλωση. Η χώρα μας υποστηρίζει την ειρήνη, επομένως αναμένουμε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις δύο πλευρές για σύγκρουση θα είναι σύντομα δυνατές», ανέφερε η μεξικανική πρεσβεία σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Νικαράγουα καταδίκασε το συνέδριο που φιλοξενήθηκε από την Ελβετία ως “πολιτική φάρσα” και αρνήθηκε επίσης να παραστεί στην εκδήλωση.

«Η Νικαράγουα δεν συμμετείχε ποτέ και δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την πολιτική φάρσα που δεν έχει στόχο να βρει δρόμο προς την ειρήνη, αλλά έχει στόχο μόνο να υποβάλει στην Ρωσία ένα ακόμη τελεσίγραφο», δήλωσε στην εφημερίδα το υπουργείο της Νικαράγουας.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί