Η πρόεδρος του Μεξικού τόνισε σήμερα ότι θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας της αλλά θα επιδιώξει επίσης τον διάλογο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά την έναρξη της νέας θητείας του με έναν καταιγισμό διαταγμάτων, που περιλαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
“Σε ό,τι αφορά τα διατάγματα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες, θα ήθελα να πω τα εξής: Ο λαός του Μεξικού μπορεί να είναι βέβαιος πως θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας”, είπε η Σέινμπαουμ έχοντας στο πλευρό της δύο σημαντικούς υπουργούς.
“Είναι πάντοτε σημαντικό να είμαστε ψύχραιμοι”, πρόσθεσε.
Απαντώντας στις αρχικές κινήσεις του Τραμπ να σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση, η Σέινμπαουμ είπε πως η κυβέρνησή της θα ενεργήσει με “ανθρωπιστικό” τρόπο, αν και υποσχέθηκε επίσης ότι θα στείλει αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει περισσότερα εκτελεστικά διατάγματα κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα του στην προεδρία, έπειτα από τα μέτρα που εκδόθηκαν χθες, Δευτέρα, για τον χαρακτηρισμό των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών ως τρομοκρατικών οργανώσεων, εκτός από τον υπαινιγμό ότι οι δασμοί στις μεξικανικές και καναδικές εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να τεθούν σε ισχύ από τον Φεβρουάριο.
Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να αλλάξει πράγματα στο εσωτερικό και να αναπτυχθεί και στο εξωτερικό!
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πολιτική της προηγούμενης διεθνιστικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EFE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eurobasket: Βαριά ήττα με 68-94 για την Εθνική στον ημιτελικό με την Τουρκία
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε σοβαρά 49χρονος που έπεσε από τα 8 μέτρα στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
- Το Ισραήλ απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών στο παλαιστινιακό – “Η ΓΣ είναι ένα πολιτικό τσίρκο”
- Νέο σύστημα ψηφοφορίας για τις εκλογές στην Ελλάδα πρότεινε αρχηγός κόμματος
Κύρια Θέματα

















