Μετ’εμποδίων πέρασε στις ΗΠΑ νομοσχέδιο για την ενίσχυση-«μαμούθ» της αμερικανικής οικονομίας

Με 208 «υπέρ» και 199 «κατά» εγκρίθηκε, την Παρασκευή (15/05), το νομοσχέδιο «HEROES» με μέτρα στήριξης στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού, ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νομοσχέδιο, με το αρκτικόλεξο «HEROES», ύψους τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων ενέκρινε, την Παρασκευή (15/05), η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα στήριξης για εκείνους που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπέρ τάχθηκαν 208 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατά 199.


Το νομοσχέδιο περίπου 1.800 σελίδων είναι στην πραγματικότητα το πέμπτο κομμάτι σημαντικής νομοθεσίας που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κρίση της νόσου COVID-19.

Ο νόμος «HEROES» είναι ο δεύτερος που υπόσχεται τόνωση στις αμερικανικές οικογένειες.

Ο πρώτος, ο νόμος περί βοήθειας, αρωγής και οικονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό (CARES), υπερψηφίστηκε στις 27 Μαρτίου και περιλάμβανε χρηματοδότηση 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων επιταγών έως 1.200 δολαρίων για κατοίκους των ΗΠΑ.

Στο νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε περιλαμβάνεται ενίσχυση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις. Ακόμα, 10 δισεκατομμύρια δολάρια θα δοθούν για το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (SNAP), 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις σε Πολιτείες σχετικά με τον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, χρηματοδοτείται η υποστήριξη της επέκτασης των ελέγχων για τη νόσο COVID-19, της ανίχνευσης επαφών και της θεραπείας, σύμφωνα με την εθνική στρατηγική του Λευκού Οίκου. Ακόμα, παρατείνεται το επίδομα ανεργίας, που ανέρχεται σε 600 δολάρια ανά εβδομάδα, έως τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.


Περιλαμβάνονται, επιπλέον, διατάξεις που βοηθούν τους αγρότες, καθώς και τους εργαζόμενους που χαρακτηρίζονται ως «βασικοί», όπως εκείνοι στους κλάδους των μεταφορών, καθώς και εκτεταμένες θεωρήσεις εργασίας για μετανάστες και χρηματοδότηση για οικογενειακή και ιατρική άδεια.

Το νομοσχέδιο δέχτηκε επίθεση και από τις δύο παρατάξεις, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθενται σε ακόμα ένα τεράστιο νομοσχέδιο δαπανών και οι Δημοκρατικοί τονίζουν ότι τα μέτρα του δεν είναι επαρκή.

(Από sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί