Η αντιπολίτευση της Γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU) απαιτεί μακροχρόνιους ελέγχους στα γερμανικά σύνορα και άρνηση εισόδου σε όλους τους αλλοδαπούς που δεν έχουν άδεια να μείνουν στη χώρα.
Οι δύο παρατάξεις θα καταθέσουν ψήφισμα με προτάσεις για τη μεταναστευτική πολιτική προς ψήφιση στην Μπούντεσταγκ.
Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι η πρόταση περιλαμβάνει ρήτρα για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία λόγω της εισροής παράνομων μεταναστών, επιτρέποντας στις αρχές να εισάγουν πλήρεις συνοριακούς ελέγχους και να επιτρέψουν την παράκαμψη της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα γερμανικά σύνορα.
Το σχέδιο ψηφίσματος αναφέρεται σε «νέα επίπεδα βίας» που αντιμετωπίζει η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης από έναν Αφγανό πάρκο γεμάτο παιδιά στη βαυαρική πόλη Aschaffenburg.
«Η γερμανική Bundestag αρνείται να αναγνωρίσει ότι αυτή είναι η νέα κανονικότητα στη Γερμανία», αναφέρει το έγγραφο.
«Εάν τα ευρωπαϊκά μέτρα δεν λειτουργήσουν, είναι καθήκον της Γερμανίας, άρα και της κυβέρνησής της, να εφαρμόσει κατά προτεραιότητα την εθνική νομοθεσία με τον τρόπο που προβλέπεται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς έκτακτης ανάγκης».
Ο ίδιος ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Φρίντριχ Μερτς, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, υποσχέθηκε πως εφόσον γίνει καγκελάριος θα λάβει δρακόντεια μέτρα στο μεταναστευτικό:
«Αρκετά! Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια καταστροφή, με τα ερείπια μιας δεκαετούς λανθασμένης μεταναστευτικής πολιτικής».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση
- Η Λευκορωσία είναι κοντά στην αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λουκασένκο
- ΑΑΔΕ: Απλούστευση των διαδικασιών Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις
- Σαν σήμερα στις 18 Δεκεμβρίου 1892, η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Τσαϊκόφσκι “Καρυοθραύστης”
- Ξεκάθαρο: Αυτοί θέλουν τον πόλεμο! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά εκτός πραγματικότητας
- Σουηδία: Δεν θα ανοίξει ξανά έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, πριν από 40 χρόνια, λόγω έλλειψης στοιχείων
- Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα – Είχε καταδικαστεί πριν 40 χρόνια για 5 δολοφονίες
- “Χριστός Γεννάται” : Ο διάσημος μαέστρος ανέβασε βίντεο με ελληνικά κάλαντα και συρτάκι
- Η πρόεδρος του Μεξικού προτείνει να μεσολαβήσει μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας
- Κερδίζει τις εντυπώσεις: Δείτε το αεροσκάφος με άνοιγμα φτερών μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, vid









