Υποψήφια διάδοχος της Μέρκελ: «Καλά έκαναν και ήρθαν οι μετανάστες στη Γερμανία»

Υπέρ του Συμφώνου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση τάχθηκε η γενική γραμματέας του CDU και υποψήφια για τη διαδοχή της Άγγελα Μέρκελ στην προεδρία του κόμματος, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Είναι κυρίως τα ακροδεξιά λαϊκίστικα κόμματα που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Σύμφωνο Μετανάστευσης για να υποκινήσουν αντιδράσεις», δήλωσε η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

«Εάν εναρμονίσουμε τις πολιτικές μας στη Γερμανία με αυτό, θα υποστούμε οι ίδιοι μια απίστευτη ήττα – και οι ακροδεξιοί λαϊκιστές θα έχουν ήδη την πρώτη επιτυχία τους» πρόσθεσε.

Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση «παρέχει μια -νομικά μη δεσμευτική- βάση για συμφωνίες μεταξύ των χωρών προέλευσης και των χωρών προορισμού, ώστε να μην υπάρχει καν η μετανάστευση», δήλωσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ. «Ως εκ τούτου, το σύμφωνο για χώρες όπως η Γερμανία είναι θετικό παρά αρνητικό».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ. «Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε μας το 2015 ήταν σωστό καθώς υπήρχε μια κατάσταση ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης», είπε η Κραμπ-Καρενμπάουερ

«Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ως εκ τούτου, η συζήτηση στο CDU δεν πρέπει να είναι μόνο για το 2015. Αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό και θα μας παραλύσει. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε τώρα – σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ δήλωσε ότι η προεδρία του CDU δεν συνδέεται αυτόματα με τον επόμενο υποψήφιο καγκελάριο. «Όταν βάζουμε υποψηφιότητα για την προεδρία του CDU, πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα υποψηφιότητας για την καγκελαρία. Αλλά η προεδρία του κόμματος είναι αυτόνομη», είπε. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι ένας πρόεδρος του CDU «θα έχει πάντα ισχυρό λόγο για το ζήτημα του υποψήφιου καγκελαρίου».

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ προειδοποίησε το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και τάχθηκε κατά της πρόκλησης νέων εκλογών. «Δεν επιδιώκω νέες εκλογές. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ευθύνη που ξεπερνά τη Γερμανία», τόνισε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...