σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται τέσσερις καλά πληροφορημένες πηγές.
Η επιχείρηση-«σκούπα», αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ, που αναφέρει ότι θα συμμετάσχουν σε αυτήν 100-200 μέλη της υπηρεσίας μετανάστευσης.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι επικοινώνησε με το επιτελείο του Τραμπ, αλλά δεν έλαβε απάντηση στο αίτημα για σχολιασμό του δημοσιεύματος. Ωστόσο πηγή που γνωρίζει τα σχέδια της νέας κυβέρνησης ανέφερε ότι η υπηρεσία μετανάστευσης θα εντείνει τις επιχειρήσεις της σε όλη τη χώρα, χωρίς να δίνει έμφαση στο Σικάγο.
«Θα διεξάγουμε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα… Θα δείτε συλλήψεις στη Νέα Υόρκη. Θα δείτε συλλήψεις στο Μαϊάμι», δήλωσε.
Ο αποκαλούμενος «τσάρος των συνόρων» του Τραμπ, ο Τομ Χόμαν, δήλωσε σε εκδήλωση στο Σικάγο ότι η νέα κυβέρνηση «θα αρχίσει από εδώ, στο Σικάγο του Ιλινόι», αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal. «Και αν ο δήμαρχος του Σικάγο δεν θέλει να βοηθήσει, ας κάνει στην άκρη. Αλλά αν μας εμποδίσει, αν εις γνώστη του φιλοξενεί ή κρύβει παράτυπο μετανάστη, θα ασκήσω δίωξη σε βάρος του», φέρεται να είπε ο Χόμαν.
Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. «Μέσα σε λίγα λεπτά από την ορκωμοσία μου, θα ξεκινήσουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση απέλασης στην αμερικανική ιστορία», είχε διαμηνύσει ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο του 2024.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Fake News»: Ο Τραμπ διέψευσε πως έδωσε το πράσινο φως για πυραυλικά χτυπήματα εντός Ρωσίας
- H φρικτή τάση που η 12χρονη κόρη της Κιμ Καρντάσιαν έφερε στο προσκήνιο, vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Οκτωβρίου
- Viral ο τουρίστας που ρωτάει τους Έλληνες αν μπορεί να πάρει άμμο από το Πόρτο Ράφτη…
- Το σκηνικό που ντροπιάζει διεθνώς τις ΗΠΑ: Τους διεθνιστές κατηγορεί ο Τραμπ
- Θα σταματήσει το επικίνδυνο «παιχνίδι» του ΝΑΤΟ; Η Ρωσία παρακολουθεί, έτοιμη για παν ενδεχόμενο
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ