• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Πάπας της Νέας Τάξης «ξεκαθαρίζει» τα πράγματα: «Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος» – Τι έρχεται παγκόσμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάπας της Νέας Τάξης «ξεκαθαρίζει» τα πράγματα: «Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος» – Τι έρχεται παγκόσμια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

O «Ποντίφικας» είπε σε μια συγκέντρωση μαθητών στο Βατικανό ότι «οι μετανάστες φέρνουν μαζί τους τον πλούτο ενός πολυπολιτισμικού και πολυεθνικού κόσμου».

«Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό για την πολυεθνική και πολυπολιτισμική κοινωνία», είπε, «επειδή ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών, προσώπων και εθνοτήτων είναι πλούτος».

«Η “πολυενθικότητα” και η “πολυπολιτισμικότητα” είναι το νερό της ζωής που, σε αντίθεση με το απεσταγμένο νερό, είναι νόστιμο και καταστέλλει τη δίψα».

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους μετανάστες σαν να είναι επιδημία.
Οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες, άλλωστε η μαφία δεν εφευρέθηκε από τους Νιγηριανούς. Η μαφία είναι δική μας επινόηση, της Ιταλίας, είναι δική μας», είπε ο Πάπας, προσθέτοντας, «όλοι μπορεί να είμαστε εγκληματίες».

Και συνέχισε:

«Οι μετανάστες είναι αυτοί που πάντα μας φέρνουν πλούτη. Η ίδια η Ευρώπη έγινε από μετανάστες! Οι βάρβαροι, οι Κέλτες … », συνέχισε.
“Όλοι αυτοί ήρθαν από το βορρά και έφεραν τις κουλτούρες τους. Η Ευρώπη αναπτύχθηκε με αυτόν τον τρόπο, μέσα στην αντίθεση των πολιτισμών».

«Αλλά σήμερα», παραπονέθηκε, «υπάρχει ο πειρασμός για μια κουλτούρα τειχών, να χτίσουμε τείχη, στην καρδιά και στη γη για να εμποδίσουμε αυτή τη συνάντηση με άλλους πολιτισμούς, με άλλους ανθρώπους».

«Και όποιος χτίσει έναν τοίχο», προειδοποίησε, «θα καταλήξει σκλάβος μέσα στα τείχη που έχει χτίσει, χωρίς ορίζοντες».
«Αν έχω ρατσιστική καρδιά», ο Πάπας προέτρεψε, «πρέπει να εξετάσω τον εαυτό μου γιατί και να μετανοήσω».

Κάλεσε τους πάντες να καλωσορίσουν τους μετανάστες στις χώρες τους, καθώς και να τους εντάξουν στην κοινωνία τους, επειδή με την υποδοχή τους αυτές (οι χώρες) γίνονται πλουσιότερες και μεγαλώνουν.

Ο Πάπας κάλεσε τους δασκάλους να ενθαρρύνουν τους νέους να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο πολυπολιτισμικό, μέσα στον οποίο να μπορούν να συναντούν διαφορετικούς ανθρώπους και να μεγαλώνουν με τη διαφορετικότητα γύρω τους.

Είναι ξεκάθαρο, πως ο δούλος της Νέας Τάξης, δίνει τις ευλογίες του για ακόμη μια φορά, αφενός μεν σχετικά με την ενσωμάτωση των ήδη αφιχθέντων «μεταναστών», αφετέρου δε, για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Τι θα ακολουθήσει; Νέα καραβάνια «προσφύγων».

Ήδη μέλη της Ε.Ε έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις ανακοινώσεις πως αναμένονται νέες αφίξεις μεταναστών στις ήδη «εποικισμένες» χώρες. Μάλιστα οι περισσότερες από αυτές τις χώρες φοβούνται…την Ελλάδα, στην οποία όπως χαρακτηριστικά λένε, δεν υπάρχει κανένα μέτρο για να περιοριστούν τα καραβάνια των μεταναστών που περνούν τα σύνορα.

Δεν είναι τυχαίο, που λίγες εβδομάδες πριν, ο Πάπας είχε αναφερθεί στον Α.Τσίπρα, προτρέποντας στην ουσία τους πάντες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, το οποίο είναι ανοιχτά σύνορα για όλους.

Θυμηθείτε:

Δείτε επίσης, τι έκανε -όλως τυχαίως- μπροστά στις κάμερες λίγες μέρες πριν κάνει αυτές τις δηλώσεις :


(φώτο: Eurokinissi)