Τέξας ώρα μηδέν: «Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας»! Δεν κάνει πίσω ο νότος

«Μπαρούτι» η κατάσταση.

Η πολιτεία του Τέξας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το τμήμα της των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό εν μέσω αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση Μπάιντεν για τη χρήση συρμάτινων φραγμάτων από ξυράφι, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ σε νεότερη δήλωσή του.


«Το Τέξας θα συνεχίσει να ασκεί το συνταγματικό του δικαίωμα να προστατεύει και να υπερασπίζεται τα νότια σύνορά μας», ήταν τα λόγια του Άμποτ αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων X (πρώην Twitter).

«Εν απουσία του Προέδρου Μπάιντεν, θα ανταπεξέλθουμε για να κρατήσουμε τους Τεξανούς -και τους Αμερικανούς- ασφαλείς».

Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε προσωρινή διαταγή για να επιτρέψει στους αξιωματούχους της Συνοριακής Περιπολίας να αφαιρέσουν τα συνοριακά εμπόδια που είχε τοποθετήσει το Τέξας.

Την επόμενη μέρα, ο Γενικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζόναθαν Μέγιερ έστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα του Τέξας Κεν Πάξτον ζητώντας από την Πολιτεία να επιβεβαιώσει την ομοσπονδιακή πρόσβαση σε συνοριακές τοποθεσίες μέχρι την Παρασκευή.


Ωστόσο, ο Άμποτ υποστηρίζει ότι το Τέξας έχει συνταγματικό δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορα λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης Μπάιντεν να αντιμετωπίσει την ρεκόρ ροής παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό.

Την ίδια ώρα όπως διαβάσατε στο ΕΛ, πληθαίνουν οι φωνές περί δημοψηφισμάτων ακόμα και απόσχισης της Πολιτείας από τις υπόλοιπες ΗΠΑ.

Οι δε Δημοκρατικοί καλούν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να πάρει τον έλεγχο της Εθνοφρουράς του Τέξας εν μέσω των ισχυρισμών του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ ότι ο Λευκός Οίκος «έσπασε την συμφωνία» μεταξύ της Ουάσιγκτον και των πολιτειών για τη μεταναστευτική πολιτική.

«Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ χρησιμοποιεί την Εθνοφρουρά του Τέξας για να εμποδίσει και να δημιουργήσει χάος στα σύνορα. Εάν ο Άμποτ αψηφά την χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πρέπει να παραδώσει τον αποκλειστικό ομοσπονδιακό έλεγχο της Εθνοφρουράς του Τέξας τώρα», έγραψε αυτή την εβδομάδα ο εκπρόσωπος Χοακίν Κάστρο, Δημοκρατικός από το Τέξας, σε μια εκρηκτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχουν μάλιστα φωνές περί αποστολής στρατού για να…μπει μία τάξη, κάτι που εάν γίνει τα πράγματα θα γίνουν ανεξέλεγκτα στον αμερικανικό νότο που εδώ και πολλούς μήνες υποφέρει από τις ορδές εκατομμυρίων μεταναστών.

απεμπε-EPA-EFE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί