Συνάντηση Σαλβίνι- Όρμπαν σήμερα με το μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συναντά σήμερα στο Μιλάνο ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, με το μεταναστευτικό να βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών τους.

ΚΟ Σαλβίνι προανήγγειλε πως θα συζητήσει με τον Όρμπαν τρόπους για να «σταματήσει η μετανάστευση» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει το Politico, για την ΕΕ οι συνομιλίες αυτές των δύο ηγετών αναδεικνύουν ένα πρόβλημα που υποβόσκει. Το πώς θα αντιμετωπίσει την απειλή εκ δεξιών στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Τον Ιούνιο, ο Σλαβίνι είχε μιλήσει για μία «Λέγκα για όλες τις Λέγκες» στην οποία θα ενώνονταν όλοι οι εθνικιστές υπό την ίδια ομπρέλα. Το θέμα αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται σήμερα να συζητηθεί.

Η συνάντηση Σαλβίνι – Όρμπαν αποτελεί πρόβλημα και για τον κυβερνητικό εταίρο της Λέγκας, το Κίνημα των 5 αστέρων, που μαθαίνει γρήγορα πώς είναι να κυβερνάς με αυτόν τον σχηματισμό. Σε σημείωμά τους την Παρασκευή, οι ηγέτες του Κινήματος των 5 Αστέρων στην άνω και την κάτω Βουλή ξεκαθάριζαν πως πρόκειται «αποκλειστικά για μία πολιτική συνάντηση» που δεν έχει καμία θεσμική ή κυβερνητική πτυχή.

Ο Όρμπαν αρνήθηκε η Ουγγαρία να συμμετάσχει στην κατανομή και μετεγκατάσταση των προσφύγων, που είχε σχεδιάσει η ΕΕ, και δεν συμμορφώθηκε με το σχέδιο φιλοξενίας 160.000 προσφύγων. Παρότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά των μέτρων της ΕΕ και έχασε τη δικαστική μάχη, κανένας πρόσφυγας δεν έχει εγκατασταθεί στην Ουγγαρία, σε εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Μετά τη σημερινή συνάντηση, οι δύο ηγέτες αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...