• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συμβαίνει και στη Γαλλία: Αδειάζουν καταυλισμούς και σπιτώνουν στις πόλεις τους μετανάστες

Συμβαίνει και στη Γαλλία: Αδειάζουν καταυλισμούς και σπιτώνουν στις πόλεις τους μετανάστες

Δεν είναι φυσικά μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Μεγάλη επιχείρηση για την εκκένωση του καταυλισμού Μιλενέρ στο Παρίσι, πραγματοποίησε η γαλλική αστυνομία. Πάνω από 2.000 άνθρωποι θα μεταφερθούν σε σπίτια και άσυλα, προκειμένου να καθαριστεί η περιοχή και να δοθεί εκ νέου στη διάθεση των πολιτών της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μέσα στο Παρίσι εξασφαλίσθηκαν 780 καταλύματα ενώ στην ευρύτερη περιφέρεια επιστρατεύθηκαν σχολεία στα οποία θα γίνει ένας πρώτος έλεγχος, όπως μεταδίδει η deutsche welle.

Για τα ασυνόδευτα παιδιά, τις γυναίκες και τις οικογένειες προβλέπονται ειδικές εγκαταστάσεις.

Ο καταυλισμός Μιλενέρ είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις συνολικά που έχουν διαμορφωθεί στο Παρίσι: οι άλλοι δύο βρίσκονται στο 18ο διαμέρισμα και δίπλα στο κανάλι Σεν Μαρτέν, στην καρδιά του Παρισίου.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες ενώ συχνά σημειώνονται εντάσεις μεταξύ των μεταναστών με συνέπεια να καταγράφονται διάφορα ατυχήματα, όπως ο πνιγμός δυο νεαρών ανδρών στο κανάλι.

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τους είχαμε προσφέρει καταφύγιο νωρίτερα χωρίς να περιμένουμε τόσους μήνες», δήλωσε η δήμαρχος Παρισίων Αν Ινταλγκό μετά την εκκένωση του Μιλενέρ.

Φράση που υποδηλώνει το «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στη δήμαρχο και τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ. Εδώ και μήνες ο καθένας καταλογίζει στον άλλο την ευθύνη για τη διευθέτηση των καταυλισμών με τα προβλήματα να διογκώνονται λόγω αδράνειας.