• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Σκάσε, τσ@@λα, χαμήλωσε το βλέμμα»: Αλλοδαποί την χτύπησαν επειδή φορούσε φούστα (φωτο)

«Σκάσε, τσ@@λα, χαμήλωσε το βλέμμα»: Αλλοδαποί την χτύπησαν επειδή φορούσε φούστα (φωτο)

ΣΟΚ στην Γαλλία

Όπως καταγγέλλει η νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τρεις αλλοδαπούς επειδή φορούσε φούστα. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια 15 ανθρώπων.

Η επίθεση έλαβε χώρα σύμφωνα με τη Le Figaro το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με θύμα μια φοιτήτρια από το Στρασβούργο. «Κοιτάξτε αυτή την πο***να με τη φούστα» της φώναξε ένας, ενώ η νεαρή γυναίκα διερωτήθηκε τι συμβαίνει. «Τότε μου απάντησαν “σκάσε, τσούλα και χαμήλωσε το βλέμμα”». Δύο εξ αυτών την κράτησαν και ο τρίτος της έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο. Οι τρεις άνδρες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Αφού της έριξαν μπουνιές, στη συνέχεια, οι τρεις αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή. «Συνέβη τόσο γρήγορα που καταλαβαίνω ότι κανείς δεν μπόρεσε να παρέμβει. Τη στιγμή που έσπευσαν κάποιοι να με βοηθήσουν, είχε τελειώσει. Αλλά αυτό που με σοκάρει είναι ότι οι άνθρωποι δεν τηλεφώνησαν στην αστυνομία, δεν με ρώτησαν αν είμαι καλά… Οι άνθρωποι απλώς με κοίταζαν…», λέει στο γαλλικό δίκτυο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φοβάμαι να ανοίξω το στόμα μου. Να ζω με το φόβο. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καθημερινά. Αλλά είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Πρέπει να το συζητήσουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να αρχίσουν να καταλαβαίνουν, οι μελλοντικές γενιές να καταλάβουν ότι υπάρχει εκεί έξω κίνδυνος» τόνισε η φοιτήτρια και συνέχισε: «Υπάρχει μια ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, το «Strasdéfense», που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της γυναίκας και όχι μόνο. «Κόβει» βόλτες στους δρόμους του Στρασβούργου για να βοηθήσει υποψήφια θύματα. Την ίδια φούστα την έβαλα την επόμενη μέρα. Είναι η αγαπημένη μου φούστα. Δεν πρόκειται να σταματήσω να ζω επειδή κάποιοι βλάκες αντέδρασαν έτσι».

Η Ελιζαμπέτ κατέθεσε μήνυση κατά των τριών αλλοδαπών.

Στο Στρασβούργο, λιγότερο από το 10% των γυναικών που πέφτουν θύματα σεξιστικής επίθεσης τολμούν να καταφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από Iefimerida, ET