• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σάλος στην Αυστρία: «Έρχονται οι πρόσφυγες και μας παίρνουν τις… θέσεις για τα σκυλιά μας» λέει ακροδεξιός πολιτικός!

Σάλος στην Αυστρία: «Έρχονται οι πρόσφυγες και μας παίρνουν τις… θέσεις για τα σκυλιά μας» λέει ακροδεξιός πολιτικός!

Τα τελευταία χρόνια σε διάφορους ακροδεξιούς ιστότοπους έχει γίνει κλισέ η φράση έρχονται οι ξένοι και μας παίρνουν… τις δουλειές, τα σπίτια ή οτιδήποτε μπορεί να σκαρφιστεί η ακροδεξιά φαντασία. Ένας ακροδεξιός αυστριακός πολιτικός όμως ξεπέρασε και την πιο νοσηρή φαντασία του μέσου σχολιαστή ακροδεξιού σάιτ, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι (στην Αυστρία) έρχονται οι πρόσφυγες και μας παίρνουν τις… θέσεις για τα σκυλιά στα καταφύγια!

 

Στην παρανοϊκή αυτή δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του Κόμματος Ελευθερίας Gottfried Waldhausl, ο οποίος ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να προστατεύσει τη χώρα του από την μετανάστευση μόνο των ανθρώπων αλλά και… των ζώων!

«Τα σκυλιά που φέρνουν μαζί τους οι μετανάστες συχνά παίρνουν τις θέσεις των σκυλιών των Αυστριακών στα καταφύγια των πόλεών μας», ανέφερε.

Η δήλωση του Waldhausl πυροδότησε «έκρηξη» στα social media, με τους χρήστες να τρολάρουν άγρια τον ακροδεξιό αυστριακό πολιτικό, ζητώντας επιτέλους να ανακοπούν οι… μεταναστευτικές ροές των σκυλιών.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές έχει ήδη αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο για την παροχή ασύλου, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο για έναν πρόσφυγα να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας. Με την αλλαγή του νομικού πλαισίου δε η μεταχείριση των προσφύγων ως ανθρώπων δεύτερης κατηγορίας έχει θεσμοθετηθεί.

Η Αυστρία αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο μισό του 2018, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Βουλγαρία.