Πρωθυπουργός Τσεχίας: Η Ευρώπη δεν πρέπει να βοηθά, τους παράνομους μετανάστες

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις,

άφησε να εννοηθεί ότι θεωρεί πως η Ευρώπη δεν πρέπει να προσφέρει βοήθεια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στις ακτές ευρωπαϊκών κρατών διαπλέοντας τη Μεσόγειο, τοποθετούμενος στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Όταν του επισημάνθηκε από τη γερμανική συντηρητική εφημερίδα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ένοπλες συρράξεις στην Αφρική, από τη Σομαλία ως την Ερυθραία, ο Μπάμπις απάντησε:

«Πήγα επιτόπου για να μάθω περισσότερα. Πληρώνουν 2.000 ως 5.000 δολάρια για το ταξίδι».

Σχόλιο: Πολύ σημαντική αποκάλυψη.

Μια συμμορία διακινητών ανθρώπων κερδίζει περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο μεταφέροντας μετανάστες στην Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου, υποστήριξε ακόμη ο Μπάμπις στις δηλώσεις του στην εφημερίδα. Δεν διευκρίνισε ποια είναι η πηγή αυτής της εκτίμησης.

Σχόλιο: Επομένως η πολιτική των ανοιχτών συνόρων βοηθάει τους μετανάστες ή τους…διακινητές;

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας επανέλαβε εξάλλου την κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχέδιο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ να ανακατανέμονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φθάνουν στις ακτές ευρωπαϊκών χωρών σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ βάσει ποσοστώσεων.

Σχόλιο: Στην Ευρώπη, ο εθνικισμός πήρε και πάλι σάρκα και οστά. Οι..προοδευτικές πολιτικές, πλέον δεν είναι αρεστές.

Η ΕΕ απεναντίας πρέπει να «προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς στις γενέτειρές τους», υποστήριξε.

Σχόλιο: Αυτό είναι ένα λογικό αίτημα.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειρίζεται το μεταναστευτικό ζήτημα με διαφορετικό τρόπο από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία.
Οφείλουμε επίσης να προστατεύσουμε τον πολιτισμό που οικοδόμησαν οι πρόγονοί μας, την κουλτούρα μας», επέμεινε ο Αντρέι Μπάμπις.

Σχόλιο: Ο Μπάμπις, στην ουσία μας λέει, ότι η Ευρώπη έχει χάσει τον προσανατολισμός της και ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει τον πολιτισμό της.

Οι ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς θα δείξουν «τι πιστεύει η σιωπηλή πλειοψηφία για την παράνομη μετανάστευση», προέβλεψε εξάλλου ο πρωθυπουργός της Τσεχίας.

Σχόλιο: Σημαντική αποκάλυψη. Δηλαδή να περιμένουμε άνοδο του εθνικισμού στις ευρωεκλογές;

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu