• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Πνίγουν» την Ελλάδα: Το σόου που έχει στηθεί πάνω από τις ζωές και το μέλλον μας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πνίγουν» την Ελλάδα: Το σόου που έχει στηθεί πάνω από τις ζωές και το μέλλον μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίβουμε τα μάτια μας με όσα διαβάζουμε...

Είναι προφανές πως, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι Ευρωπαίοι αφήνουν την Ελλάδα να «πνιγεί» στους παράνομους μετανάστες.

Όπως μεταδίδει το euronews, η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυτή την στιγμή να αναλάβει μεμονωμένα ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, αλλά τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης και ενός νέου «αλληλέγγυου και αποτελεσματικού» συστήματος.

Αυτό διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, απαντώντας εμμέσως σε σχετική πρόταση του αρχηγού των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Φέξε μου και γλίστρησα» που λέει ο λαός.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, η Ελλάδα θα έχει γεμίσει με… «ασυνόδευτα παιδιά», τα οποία θα μεγαλώσουν και θα γίνουν μέρος του ελλαδικού πληθυσμού μαζί με τους εντούτοις μουσουλμάνους που έρχονται μαζικά στην χώρα μας.

Γράφει το euronews:

«Η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ανθρώπων, ιδιαιτέρως των παιδιών. Η Γερμανία και άλλα κράτη, μέσω της Διαδικασίας του Δουβλίνου, υποδέχονται ανηλίκους από την Ελλάδα, αλλά το θέμα εδώ είναι να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση. Δεν μπορεί η Γερμανία να το κάνει μόνη της», τόνισε η κυρία Ντέμερ, ενώ από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Στιβ ‘Αλτερ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν πληροφορήθηκε δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα την κατάσταση στα ελληνικά νησιά και στην διαδρομή από την Τουρκία, αλλά ασχολείται με το θέμα εντατικά εδώ και μήνες».

Ο κ. ‘Αλτερ παρέπεμψε στις επαφές του υπουργείου τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και με κυβερνήσεις ενδιαφερόμενων κρατών και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ τον περασμένο Οκτώβριο στην Άγκυρα και στην Αθήνα. «Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, προσδιορίστηκαν από την Ελλάδα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, τα οποία εν μέρει έχουν ήδη εφαρμοστεί», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζεται τεχνικά και με προσωπικό. «Τις εικόνες τις γνωρίζουμε όλοι, η κατάσταση στα νησιά είναι αφόρητη, είναι απαράδεκτη και πρέπει να αλλάξει, αλλά ο υπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι το θέμα δεν είναι η απόφαση μεμονωμένων κρατών για υποδοχή προσφύγων, αλλά (μια απόφαση) σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. ‘Αλτερ διευκρίνισε ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι αφόρητη και κρίσιμη, αλλά «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή» των προσφύγων και με αυτόν τον τρόπο το θέμα διαφοροποιείται από αυτό της διάσωσης ανθρώπων στην θάλασσα, για το οποίο έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα.

Η πρόταση του Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος κάλεσε χθες την Γερμανία «να δράσει, έστω και αν οι άλλες χώρες δεν συμμετέχουν» και να απομακρύνει ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, όπως «επιβάλλει ο ανθρωπισμός», προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέφαν Μάιερ (CSU) τόνισε ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τις μεμονωμένες ενέργειες, καθώς έτσι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία έχουν αντιρρήσεις, θα απαλλάσσονταν από τις ευθύνες τους.

Κάτι μας λέει πως όλο αυτό το σόου ή αλλιώς το θέατρο του παραλόγου καθυστερεί καταστάσεις, την ώρα που η Ελλάδα ασφυκτιά.

ΦΩΤΟ pexels