Πληρώνει για να έρχονται και στην Ελλάδα; Συγκλονιστική αποκάλυψη ισλαμιστή για την Τουρκία

Όταν ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα αποστείλλει άνδρες από το λεγόμενο “Εθνικό Στρατό της Συρίας”, που είναι επίσης γνωστός ως ο ελεύθερος Συριακός Στρατός (TFSA) που υποστηρίζεται από την Τουρκία στη Λιβύη,

για να πολεμήσει υπέρ της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Τρίπολη, οι φήμες μεταξύ της συριακής αντιπολίτευσης άρχισαν να διαδίδονται. Ένας διοικητής της TFSA στο Άφριν, μου είπε ότι οι μαχητές θα πληρώνονταν 2000 $ το μήνα. “Είναι ή 100 δολάρια εδώ στη Συρία, ή 2.000 δολάρια εκεί. Είναι μια εύκολη επιλογή για αυτούς », είπε. Ανέφερε ότι οι προσπάθειες προσλήψεων εστιάζονταν σε περιοχές γύρω και γύρω από την Ιντλίμπ , που πρόσφατα απέσπασε η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία, από την συριακή αντιπολίτευση. “Είναι άστεγοι. Ο Ερντογάν τους ωθεί με αυτό τον τρόπο να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους για τις οικογένειές τους. ”

Ο διοικητής του TFSA ανέφερε ότι ο TFSA προσέφερε ένα είδος μπόνους πρόσληψης μερικών εκατοντάδων δολαρίων για όσους δεν ήθελαν να ταξιδέψουν στη Λιβύη για να πολεμήσουν, αλλά ήξεραν κάποιον που θα ήθελε και τους το έλεγε. “Και δεν είναι μόνο μαχητές που στέλνουν”, είπε ο διοικητής. “Είναι επίσης πολίτες που είναι φτωχοί και πρόθυμοι να πάνε. Πρέπει να πετύχουν ορισμένους αριθμούς κάθε φορά που στέλνουν ένα αεροπλάνο¨. Μέχρι σήμερα, περίπου 3.000 μέλη της TFSA έχουν ταξιδέψει στη Λιβύη.

Το Investigative Journal κατάφερε να πάρει από έναν μισθοφόρο της TFSA που βρίσκεται σε ένα στρατόπεδο στην Τρίπολη. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομά του, αλλά τον αποκαλούμε “Αχμέτ”. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομα της φατρίας του, ούτε την ακριβή του θέση.

“Ακούμε “Χαφτάρ, Χαφτάρ, Χαφτάρ” αλλά δεν ξέρουμε ποιος είναι και ποτέ δεν τον είδαμε στις ειδήσεις”, ανέφερε ο Ahmed, αναφερόμενος στον στρατηγό Χαλιφά Χάφταρ, τον αρχηγό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), εναντίον του οποίου πολεμά το GNA. “Οι Τούρκοι ανέφεραν το όνομά του σε μας στη Συρία και μας είπαν να πάμε να τον πολεμήσουμε, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, μέχρι που είπαν ότι ο μισθός θα ήταν 2.000 δολάρια.” Πριν φθάσει στη Λιβύη, ο Αχμέτ δεν είχε ακούσει για το LNA, δύναμη που αγωνίζεται ενάντια στο GNA στην Τρίπολη. «Δεν έχουμε καν συναντήσει ακόμη και τους Λίβυους εδώ», είπε. «Οι Τούρκοι έρχονται και μας εκπαιδεύσουν, αυτό είναι το μόνο που βλέπουμε».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στρατιώτες στο έδαφος στη Λιβύη αλλά μόνο Τούρκοι στρατιωτικοί διοικητές και σύμβουλοι που ταξίδεψαν στην Τρίπολη. Ο Aχμέτ λέει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. “Υπάρχουν εδώ Τούρκοι στρατιώτες. Όχι μόνο διοικητές. Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι στρατιώτες, αλλά όχι όσοι είναι οι Σύριοι. Ζουν σε ξεχωριστό μέρος. Και αντιμετωπίζονται καλύτερα από εμάς. ”

Ο Αχμέτ λέει ότι υπήρξε μεγάλη συζήτηση μεταξύ των μαχητών της Συρίας για να διαφύγουν από το στρατόπεδο και να βρουν λαθρέμποροι για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, αλλά στην περιοχή του, αυτό δεν συνέβη. “Οι Τούρκοι ήρθαν να μας μετρήσουν για να βεβαιωθούν ότι δεν συνέβη”, είπε. (Το LNA ανέφερε τη σύλληψη πολλών Σύριων που προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένου και ενός μέλους του ISIS, λέγοντας ότι περισσότεροι από εκατό περισσότεροι έχουν ήδη κάνει καταθέσεις χρημάτων, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν θέσεις σε πλοία με λαθρεμπόρους).

Λίγο μετά την άφιξή του στο στρατόπεδο, ο Αχμέτ είπε ότι ήταν μέρος μιας ομάδας 70 ατόμων που χωρίστηκαν μεταξύ των δυνάμεων εδάφους, των ελεύθερων σκοπευτών και άλλων θέσεων. “Έχω βρεθεί σε πολλά στρατόπεδα, και η διαφορά σε αυτό είναι ότι δεν είμαστε εκπαιδευμένοι για μάχη όπως συνήθως”, είπε. “Μας εκπαιδεύουν για αντάρτικο πόλεων και για πόλεμος από κοντά . Αλλά ελάχιστα κρατάμε όπλα στην πράξη », είπε. Οι Σύριοι μαχητές δεν ενημερώθηκαν για τα όπλα που κατέχει το LNA όπως και για τον τρόπο που πολεμά.

Η ομάδα του Αχμέτ δεν έχει ακόμη συναντήσει μάχη, αν και αρκετοί Σύριοι μισθοφόροι έχουν ήδη σκοτωθεί. “Τρώμε μόνο, παίζουμε αθλήματα, καθόμαστε στο στρατόπεδο, αλλά απαγορεύεται να φύγουμε από αυτό. Μας φέρνουν τρόφιμα και τσιγάρα “, είπε ο Αχμέτ. “Παίρνουμε 2.000 δολάρια το μήνα για να μην κάνουμε τίποτα” είπε.

Ο Αχμέτ δεν μετανιώνει που ήρθε στην Λιβύη. ¨Ήρθα για τα χρήματα … λόγω της κατάστασης στη Συρία και επειδή το δολάριο είναι τόσο σκατά[αναφερόμενος στην σχεδόν κατάρρευση της συριακής λίρας]”, δήλωσε. “Κάποιοι από εμάς είμαστε από το Χαλέπι, μερικοί από Γκούτα και Χομς … και όλοι μας δεν έχουμε τίποτα. Δεν έχουμε σπίτια. Δεν έχουμε αφήσει τίποτα. Δεν έχουμε ούτε ένα τεμάχιο με δέντρα στη Συρία. Και έχω ακόμα μια οικογένεια να ταίσω . Πείτε μας μισθοφόρους ή οτιδήποτε άλλο, αλλά τι πρέπει να κάνουμε; Κανείς μας δεν διαθέτει τίποτα στη Συρία. ”

investigativejournal.org, Τουρκικά Νέα, ΦΩΤΟ: eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί