«Οι Αμερικανοί πάνω από τους μετανάστες»: Ξεσηκωμός έξω από την κατοικία του Δημάρχου Νέας Υόρκης, vid

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή σε συγκέντρωση κατά των μεταναστών έξω από την επίσημη δημαρχιακή κατοικία, το Gracie Mansion, στο Μανχάτταν.

Ομάδα ατόμων που διαδήλωναν κατά των μεταναστών με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικάνο πρώην υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Κέρτις Σλίγουα, ήρθαν στα χέρια με ακτιβιστές που υπερασπίζονται τους μετανάστες με την αστυνομία να επεμβαίνει και να προχωράει σε συλλήψεις.

“Όχι μετανάστες στο Λονγκ Άιλαντ!” και «Οι Αμερικανοί πάνω από τους μετανάστες», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έξω από το σπίτι του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

Μέλη του πλήθους κατά των αιτούντων άσυλο κρατούσαν πινακίδες που προειδοποιούσαν για «ανεξέλεγκτους μετανάστες» και ότι «η ασφάλειά μας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο», ενώ αντιδιαδηλωτές τους αποκαλούσαν «ρατσιστές».

Αφορμή για τη διαδήλωση στάθηκε το γεγονός ότι περίπου 100.000 μετανάστες από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ έχουν πλημμυρίσει τους πέντε δήμους, αναγκάζοντας τον πρώην αστυνομικό και ακτιβιστή κατά του ρατσισμού και νυν δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, να βρει τουλάχιστον 200 καταφύγια έκτακτης ανάγκης για να τους στεγάσει.

Protothema – freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί