• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Σαλβίνι κλείνει τα λιμάνια στην Ιταλία και προειδοποιεί: «Κανένας πολίτης δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τους νέους μετανάστες»

Ο Σαλβίνι κλείνει τα λιμάνια στην Ιταλία και προειδοποιεί: «Κανένας πολίτης δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τους νέους μετανάστες»

Εμμένει ο Ματέο Σαλβίνι στη σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, διαμηνύοντας ότι τα λιμάνια της Ιταλίας παραμένουν κλειστά για τους μετανάστες και εξαπολύοντας για ακόμη μια φορά «πυρά» κατά των Ευρωπαίων.

Κλειστά παραμένουν τα ιταλικά λιμάνια για μετανάστες που διασώζονται στη Μεσόγειο από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως επεσήμανε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, θέτοντας στο στόχαστρο, για ακόμη μια φορά, την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

«Τα λιμάνια μας παραμένουν κλειστά, υπάρχουν μηδενικά περιστατικά αποβιβάσεων (μεταναστών) και οι Ιταλοί δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για αυτούς που φτάνουν ξανά.

Η Ευρώπη θα έπρεπε να δεχετί τους εκατοντάδες μετανάστες που έχει δεσμευτεί από το περασμένο καλοκαίρι να απομακρύνει από την Ιταλία», ανέφερε ο Σαλβίνι σε ανάρτησή του στο Facebook.

Παράλληλα, ο Σαλβίνι έδωσε έμφαση στο ότι η ΕΕ πρέπει να εκπληρώσει τη δέσμευσή της για ανακατανομή ανάμεσα στα κράτη — μέλη της ΕΕ περισσότερων από 200 μετανάστες που αποβιβάστηκαν στη Σικελία τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις μερικοί από αυτούς τους μετανάστες διαμοιράστηκαν παρά τις υποσχέσεις της Μάλτας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να δεχτούν από 50 μετανάστες έκαστη.

Παρά τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε την Τετάρτη ότι η Ιταλία είναι πρόθυμη να δεχετί από 10 έως 15 μετανάστες, ο Σαλβίνι — γνωστός για τη σκληρή του στάση όσον αφορά στο μεταναστευτικό — τόνισε ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών να διαχειριστεί το ζήτημα της μετανάστευση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ να δεχτεί περισσότερους μετανάστες στην Ιταλία.

φωτο: pexels (sputniknews)