• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Β.Πούτιν για την άλωση της Ευρώπης: «Η ίδια η Ε.Ε. ενθαρρύνει τη μετανάστευση προς τις χώρες της»

Β.Πούτιν για την άλωση της Ευρώπης: «Η ίδια η Ε.Ε. ενθαρρύνει τη μετανάστευση προς τις χώρες της»

Λίγοι αντιλαμβάνονται εδώ και χρόνια πως η «πολυπολιτισμική» Ευρώπη πυροβολάει τα ίδια της τα πόδια στο μεταναστευτικό.
του Άρη Δημόπουλου

Στο περιθώριο της σημερινής του συνάντησης με τον δεξιό Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε νύξη και στο προσφυγικό ζήτημα που ταλανίζει κυρίως την Ευρώπη.

Έχοντας δίπλα του έναν από τους πλέον πολέμιους της μεταναστευτικής πολιτικής των Βρυξελλών, ο Β.Πούτιν με λόγια απλά και κατανοητά έριξε την ευθύνη αποκλειστικά στην Ευρώπη για τις ασταμάτητες ορδές μεταναστών των τελευταίων 4 ετών.

Τι δήλωσε συγκεκριμένα ο «Τσαρ Βλαντ», πετώντας τα…«καρφιά» του στις χώρες της Ε.Ε. για την πολιτική των ανοικτών συνόρων:

«Η ανεξέλεγκτη ροή των μεταναστών που φθάνουν στις ευρωπαϊκές χώρες είναι απίθανο να σταματήσει μέχρις ότου η ίδια η Ε.Ε. αντιμετωπίσει το θέμα και αναθεωρήσει τις πολιτικές της

Αυτές οι πολιτικές πράγματι «ενθαρρύνουν» αρκετά τη μετανάστευση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το μεταναστευτικό και δεν θα πρέπει να περιμένει το πρόβλημα να επιδιορθωθεί από μόνο του.

Διότι αν κάποιος ενθαρρύνει συνεχώς τη μετανάστευση μέσω μεγάλων κοινωνικών οφελών γιατί θα έπρεπε να σταματήσει αυτή η ροή;

Ωστόσο, εναπόκειται στους συναδέλφους μας στην Ευρώπη να αποφασίσουν οι ίδιοι τι είναι καλύτερο για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους».

Επί της ουσίας ο Πούτιν είπε το εξής απλό:

Εφόσον η ίδια η ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση στο σύνολό της περιλαμβάνει την παροχή δωρεάν στέγης, φαγητού, εγκατάστασης αλλά και την χορήγηση επιδομάτων προς την συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών, την καθιστά μία μέθοδο που από μόνη της λειτουργεί ως η «καλύτερη διαφήμιση» για κάθε λογής μετανάστες. 

Μάλιστα ο «Τσαρ Βλαντ» έκανε νύξη και στην άλωση της άλλοτε χριστιανικής Ευρώπης.

Μοιραία παραδέχθηκε πως οι ορδές των μεταναστών από Ασία και Αφρική έχουν τόσο διαφορετική κουλτούρα που η ένταξή τους είναι «ένα πραγματικά περίπλοκο πράγμα».

Το μπαλάκι πετάχτηκε στο ευρωπαϊκό «γήπεδο», με τον δεξιό Ούγγρο πρωθυπουργό να είναι ίσως από τους ελάχιστους Ευρωπαίους ηγέτες που πράγματι θα συμφωνούσαν στα παραπάνω με τον Ρώσο ηγέτη. 

Απευθύνθηκε δηλαδή στο αντίθετο ακροατήριο από αυτό των χωρών που εκφράζουν την πολιτική των ανοικτών συνόρων (βλ.Ελλάδα)

 

  • 59
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...