Νέα Τάξη και Εθνική Δεξιά τα λένε στην Γερμανία – Κρίσιμες ώρες για Ευρώπη και Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία στηρίζεται από την Νέα Τάξη (ΟΗΕ, Βρυξέλλες) και η πιο δεξιά πτέρυγα του κυβερνητικού της συνασπισμού, οι Χριστιανοκοινωνιστές, της Βαυαρίας, οι οποίοι στηρίζονται από την Εθνική Δεξιά των Τραμπ και Πούτιν,

συναντώνται ξανά σήμερα σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την μεταναστευτική πολιτική, η οποία απειλεί με κρίση την Γερμανία και ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης είναι η πολιτική της Μέρκελ απέναντι στους αιτούντες άσυλο, την οποία οι Βαυαροί σύμμαχοί της της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) θέλουν να σκληρύνουν, βάζοντας εμπόδια στην παραμονή αλλά και έλευση ακόμα περισσότερων μουσουλμάνων στην Γερμανία.

Ο πρόεδρος του CSU και ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ πρότεινε χθες να παραιτηθεί και από τις δύο ιδιότητές του στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του κόμματος, η οποία διήρκησε 12 ώρες. Τελικά ανέστειλε την απόφασή του.

Οι συνομιλίες Νέας Τάξης και Εθνικής Δεξιάς στην Γερμανία, είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ του CSU και του CDU της καγκελαρίου «με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η διαφωνία αφορά την αντιμετώπιση των προσφύγων που φτάνουν στη Γερμανία αλλά έχουν καταγραφεί ήδη σε άλλη χώρα της ΕΕ. Ο Ζέεχοφερ θέλει να μην τους επιτρέπεται η είσοδος στο γερμανικό έδαφος, κάτι που αρνείται η Μέρκελ ώστε να μην δημιουργηθεί «ντόμινο» στην Ευρώπη.

Χθες το βράδυ στο Βερολίνο έλαβε σχεδόν ομόφωνα την στήριξη των στελεχών του CDU να απορρίψει οποιαδήποτε «μονομερή» απόφαση για τους μετανάστες, με την Εθνική Δεξιά να ζητά μαζική επαναπροώθηση στις πρώτες χώρες εισόδου, δηλαδή κυρίως στην Ελλάδα.

Η Μέρκελ αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με τους εταίρους της για τα θέματα ασύλου σε «πρόσφυγες και μετανάστες», τόνισε πως οι επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα είναι σημαντικό να γίνονται μόνο σε συνεννόηση με την Αθήνα, η οποία φυσικά, ελέω ιδεοληψίας των κυβερνώντων, δέχεται με «χαρά» το μέτρο.

Έτσι θα μας «τελειώσουν» ολοκληρωτικά!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu