Μεταναστευτικό: Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο Αιγαίο, σίγουρα όχι για καλό…

Ένα «γιγαντιαίο νεκροταφείο προσφύγων» χαρακτήρισε τη Μεσόγειο ο Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «η Τουρκία, η οποία πάντοτε εκπληρώνει το ανθρωπιστικό και γειτονικό της καθήκον, υποστηρίζει την ασφαλή, εθελοντική και έντιμη επιστροφή των προσφύγων στην πατρίδα τους και υλοποιεί τα απαραίτητα έργα γι’ αυτό».

«Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους, τη νεοναζιστική ιδεολογία, την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία κατά των προσφύγων που εξαπλώνονται σαν δηλητήριο σε άλλες κοινωνίες και ριζώνουν στις δυτικές χώρες. Βλέπουμε αυτά τα νοσηρά κινήματα, τα οποία δεν θεωρούν κανέναν άλλον εκτός από τη δική τους φυλή, κουλτούρα και πεποίθηση ως άνθρωπο, ως απειλή για τις ανθρώπινες αξίες και το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας» πρόσθεσε ο Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ναυάγιο της Πύλου.

«Η αλαζονική νοοτροπία, η οποία έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει μεγάλο αντίκτυπο στη μετατροπή της Μεσογείου, η οποία υπήρξε λίκνο πολιτισμών σε όλη την ιστορία, σε ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο προσφύγων τα τελευταία χρόνια.

Το πιο πρόσφατο και ντροπιαστικό παράδειγμα ήταν η ανθρωπιστική τραγωδία που έλαβε χώρα στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά, έχασαν τη ζωή τους. Η διεθνής κοινότητα, ιδίως οι χώρες που διδάσκουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό τους, πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το προσφυγικό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με την εξάλειψη των συνθηκών που προκαλούν τη μετανάστευση».

(απεμπε-EPA photo))

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί