• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετά την Ιταλία του Σαλβίνι και η Ισπανία στα χνάρια της Εθνικής Δεξιάς; Η Ελλάδα σταθερά «κολλημένη» στον Κομμουνισμό

Μετά την Ιταλία του Σαλβίνι και η Ισπανία στα χνάρια της Εθνικής Δεξιάς; Η Ελλάδα σταθερά «κολλημένη» στον Κομμουνισμό

Η Ισπανία, όπως και οι περισσότερες χώρες της E.E έχουν κατακλυσθεί από χιλιάδες παράνομους και μη μετανάστες.

Μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του Ιανουαρίου έφτασαν στις ισπανικές ακτές περισσότεροι από 2900 μετανάστες και περισσότεροι από 65.000 μόνο το τελευταίο έτος. Ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος από το σύνολο όσων έφθασαν στην Ισπανία τα τρία προηγούμενα έτη.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Στην Ισπανία, οι μετανάστες αντιπροσωπεύουν σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά μόνο το 12,75% του πληθυσμού, κι όμως έχουν ήδη εκτιναχθεί τα περιστατικά εγκληματικότητας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στις στατιστικές πολλές φορές, όπως και στη Γερμανία, αλλά και τη χώρα μας, κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των εγκλημάτων που διαπράττονται από αλλοδαπούς.

Αυτή η κατάσταση έκανε πολλούς να στραφούν προς τον Εθνικισμό και τις αξίες της Παλιάς Τάξης Πραγμάτων, πράγμα που αντανακλάται στις έρευνες κυρίως με την άνοδο του Vox (ένα νέο συντηρητικό και εθνικιστικό κόμμα) που προτείνει νόμους όπως η απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών και των νομίμων που έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα ή το κλείσιμο των τζαμιών που προωθούν ένα φονταμενταλιστικό Ισλάμ.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2018 αυτό το κόμμα δεν πήρε πάνω από 2%. Τώρα το κόμμα έφτασε στο 11,2%. Το Vox αναμένεται να συνεχίσει να ανεβαίνει, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα χάνουν ψηφοφόρους που απελπισμένοι με όσα βλέπουν να συμβαίνουν στη χώρα τους, στρέφονται στον πατριωτισμό.

H άνοδος του Vox

Το εθνικιστικό κόμμα Vox έχει αρχίσει να δίνει πολύ πιο έντονα το τελευταίο διήμερο το πολιτικό του στίγμα στην Ισπανία, καταθέτοντας πρώτα μία τροποποιητική πρόταση στη Βουλή της Ανδαλουσίας, ζητώντας την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Βενεζουέλα και κατόπιν αρνούμενο να ψηφίσει στη Γερουσία υπέρ της πρότασης νόμου εναντίον της ΛΟΑΤΚΙφοβίας και της αντίστοιχης βίας στον χώρο του αθλητισμού.

Στην πρώτη περίπτωση, την Τρίτη το Vox ζήτησε από το «Κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας να προτρέψει το αντίστοιχο εθνικό Κοινοβούλιο, ώστε να παρακινήσει την κεντρική κυβέρνηση να συστήσει ένα εκστρατευτικό σώμα, το οποίο θα είναι έτοιμο να επέμβει στη Βενεζουέλα το ταχύτερο δυνατόν εάν ο (αυτοανακηρυχθείς) πρόεδρος Χουάν Γουαϊδό ζητήσει βοήθεια για να προστατεύσει τον λαό από τον σφετεριστή Μαδούρο και τους κουβανούς κομμουνιστές συμμάχους του».

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο το Vox καταδικάζει το «ναρκοκαθεστώς του Νικολάς Μαδούρο, του οποίου οι σοσιαλιστικές πολιτικές έχουν μετατρέψει την ευημερούσα Βενεζουέλα σε ένα πειναλέο και απογοητευμένο έθνος».

Χθες, ο γερουσιαστής του Vox Φρανθίσκο Χοσέ Αλκάραθ –που δήλωσε πως βρίσκεται στη Γερουσία για να υπερασπισθεί την ενότητα της Ισπανίας, αρνήθηκε να υπογράψει μαζί με τη «μεικτή ομάδα» του Σώματος, στην οποία ανήκει, τη θεσμική δήλωση που θα διαβιβαζόταν στη Βουλή για έγκριση με αφορμή την «Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας στον αθλητισμό», με αφορμή το Πρώτο Συνέδριο Διαφορετικότητας.

Με την άρνησή του αυτή, ο Αλκάραθ διέρρηξε την ομοφωνία στην «μεικτή ομάδα», στην οποία ανήκουν και οι σύμμαχοί του στην Ανδαλουσία Ciudadanos. Όπως δήλωσε η Λορένα Ρολδάν, γερουσιαστής των Ciudadanos, κανένα από τα υπόλοιπα μέλη της «μεικτής ομάδας» δεν είχε διστάσει να υπογράψει την πρόταση.

Από την πλευρά της, η γερουσιαστής των Podemos Βανέσα Ανγούστια τόνισε πως η απόφαση αυτή υπαγορεύεται «από έναν λόγο μίσους που στρέφεται κατά της ισχύουσας νομιμότητας» και κατήγγειλε το δεξιό Λαϊκο Κόμμα (ΡΡ) και τους Ciudadanos ότι «ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε η Δεξιά».

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα

Δεν μπορούμε, να μην κάνουμε νοερά τη σύγκριση με το τι συμβαίνει στη χώρα μας, η οποία έχει δεχθεί πολλές περισσότερες χιλιάδες παράνομων μεταναστών. Στη χώρα μας λοιπόν, υπάρχουν τρεις κατηγορίες ψηφοφόρων:

1. Εκείνοι που περιμένουν να ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας/τιμωρίας σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ως τώρα, επιλέγοντας κάποιο μικρό κόμμα για να το…δοκιμάσουμε και αυτό. Απόλυτα εγκληματικό σκεπτικό, αφού στην περίπτωσή μας θα κοπούν ψήφοι από τη ΝΔ και άρα μπορεί να μη βγει αυτοδύναμη και να χρειαστεί να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική με αποτέλεσμα να ξαναέρθει ο αριστερός Τσίπρας για άλλη μια τετραετία σε πολυκομματική Βουλή.

2. Εκείνοι που απέχουν. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο με την ψήφιση μικρού κόμματος.

3. Εκείνοι που θα επιλέξουν τη ΝΔ με το σκεπτικό “το μη χείρον βέλτιστον”. Κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπάρχει ένα αμιγώς δεξιό κόμμα, (για την περίπτωση της Χ.Α που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν Εθνικό-Σοσιαλιστές=δεξιοί κομμουνιστές, έχουμε αναφερθεί πολλάκις σε άρθρα μας) οπότε τι κάνουμε; Σκορπάμε τις ψήφους μας στα μικρά δήθεν πατριωτικά κόμματα σαν να παίζουμε τζόκερ, στηρίζοντας τον κάθε τυχοδιώκτη και τον κάθε υπάλληλο του Τζόρτζ Σόρος; Όχι.

Το σκεπτικό είναι απλό, επιλέγουμε το λιγότερο κακό για τη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή, το λιγότερο κακό, είναι η ΝΔ, η οποία μιλάει για μείωση φόρων και εισφορών τη στιγμή που ο κομμουνιστής Τσίπρας μιλάει για επιδόματα και ακολουθεί πολιτική που κάνει τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην μπορούν να αναπνεύσουν λόγω φόρων, την ανεργία να καλπάζει και κυρίως πολιτική που είναι ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα (βλέπε π.χ Συμφωνία των Πρεσπών).

Κάθε ψήφος στις επόμενες εκλογές έχει μεγάλο βάρος και κάθε ψηφοφόρος μεγάλες ευθύνες. Κάντε το σωστό για τη χώρα μας.

Μετά θα είναι 
«αργά για δάκρυα».

(φώτο: Eurokinissi)


Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.