«Λουκέτο» σε κέντρο φιλοξενίας 6.000 μεταναστών βάζει το Μεξικό

Οι ασθένειες, η λάσπη και οι... θεωρίες συνομωσίας «οδήγησαν» τις μεξικανικές αρχές να ανακοινώσουν το κλείσιμο του κέντρου, στην πόλη Τιχουάνα, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

 

«Λουκέτο» στο κέντρο φιλοξενίας του «Μπενίτο Ζουαρέζ» στην πόλη Τιχουάνα έβαλαν οι αρχές του Μεξικού, επικαλούμενες τις δυσμενείς συνθήκες υγιεινής.

Στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενούνταν περίπου 6.000 μετανάστες, οι οποίοι είχαν αφιχθεί από τις χώρες της κεντρικής Αμερικής με στόχο τη διέλευση των αμερικανικών συνόρων.

Οι ασθένειες, η λάσπη και οι… θεωρίες συνομωσίας «οδήγησαν» τις μεξικανικές αρχές να ανακοινώσουν το κλείσιμο του κέντρου. Η κατάσταση άλλωστε, είχε επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν φαινόμενα πλημμυρών εντός του κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη Τιχουάνα έχει καταστεί πόλος έλξης για τους μετανάστες από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ, καθώς βρίσκεται μία ανάσα από τα σύνορα με τις ΗΠΑ, οι οποίες παραμένουν «πιστές» στην πολιτική των κλειστών συνόρων.

Εκτός των αντικειμενικών προβλημάτων, σημαίνοντα ρόλο στην απόφαση των μεξικανικών αρχών διαδραμάτισε και η φημολογία για τη μεταφορά ασθενειών ανάμεσα στους μετανάστες, όπως το Aids και η φυματίωση.

Οι περίπου 6.000 μετανάστες, οι οποίοι διέμεναν στο κέντρο, αναμένεται να μεταφερθούν σε έναν ειδικό χώρο εκδηλώσεων, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε έκκληση για οικονομική στήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν οι δομές φιλοξενίας των μεταναστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τηρούν το δόγμα των κλειστών συνόρων, καθώς επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχει εγκριθεί η αίτηση χορήγησης ασύλου. Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατάσταση ηρεμίας στα σύνορα, ο πρόεδρος Τραμπ έχει αναπτύξει σχεδόν 6.000 στρατιώτες στην περιοχή.

(Sputniknews)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...