Η Σουηδία μπαίνει μπροστά εκ μέρους της Νέας Τάξης στην Ευρώπη

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν είναι έτοιμος να επιβάλει κυρώσεις σε χώρες της ΕΕ που αντιτίθενται στην υποδοχή προσφύγων, όπως η Ουγγαρία, γράφει το Sputnik.

«Ναι, είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό», δήλωσε ο Λέβεν σε συνέντευξή του στην ημερήσια εφημερίδα Dagens Nyheter, ερωτηθείς για το αν θα επέβαλε κυρώσεις.

Συνεχίζει το ρωσικό ρεπορτάζ:

«Επειδή αργά ή γρήγορα πρέπει να αναλάβουμε από κοινού την ευθύνη για την υποδοχή των μεταναστών. Μία, δύο ή τρεις χώρες δεν μπορούν να το αντέξουν, πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτό».

«Εάν δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη, τότε θα υπάρξει κόστος, δεν θα είναι δυνατόν να λαμβάνουν κονδύλια της ΕΕ με τον ίδιο τρόπο όπως σήμερα», ανέφερε ο Λέβεν

«Η Ουγγαρία είναι μια από τις χώρες που παίρνει τα περισσότερα» σημείωσε και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η χώρα που έλαβε τη μεγαλύτερη υποστήριξη από την ΕΕ δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει ευθύνη για τη μετανάστευση.

Ο Λέβεν τόνισε την ετοιμότητά του να «πατήσει πόδι» και τόνισε ότι αρκετές άλλες χώρες είναι έτοιμες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Τέλος, ο κ. Λέβεν εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα μπορέσει να επεξεργαστεί μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, πράγμα που δεν συμβαίνει τώρα.

Ο Λέβεν έχει εδώ και καιρό προτρέψει σε μια δίκαιη διανομή των μεταναστών, ζητώντας από τους ομόλογούς του να επωμιστούν εξίσου το βάρος του μεταναστευτικού.

πηγη: SPUTNIK

ΦΩΤΟ: PEXELS.COM

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...