Η Αίγυπτος, κριτικάρει την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ

Η συμβολή της Ευρώπης δεν επαρκεί, ελπίζουμε ότι θα γίνει μεγαλύτερη από ό,τι είναι τώρα, δήλωσε ο Σούκρι (Αιγύπτιος ΥΠΕΞ), σύμφωνα με το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας (ο Σούκρι) τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016 ούτε ένα πλοίο με μετανάστες δεν αναχώρησε από την αιγυπτιακή επικράτεια προς την Ευρώπη διότι «η Αίγυπτος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Ο Σούκρι υποστήριξε ακόμη ότι όσον αφορά το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πίεση από ό,τι οι χώρες της Ευρώπης και ότι η χώρα του φιλοξενεί περίπου πέντε εκατομμύρια μετανάστες «χωρίς διαδηλώσεις ή φασαρίες».

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκαν αντιμέτωπες με σοβαρή κρίση εξαιτίας των τεράστιων ροών προσφύγων και μεταναστών μετά το 2015, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους για να σωθούν από τους πολέμους και την ανέχεια φθάνουν στις ευρωπαϊκές αρχές.

Τους τελευταίους μήνες καταγράφεται ένα κύμα αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων και αντιδιαδηλώσεων στη Γερμανία, με ακροδεξιούς να βγαίνουν μαζικά στους δρόμους της ανατολικογερμανικής πόλης Κέμνιτς. Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και εκατοντάδες έχουν συλληφθεί σε επεισόδια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Ενώ οι Αιγύπτιοι κριτικάρουν την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να ακολουθούν τον λάθος δρόμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της λανθασμένης πολιτικής, αποτελεί ο Σόιμπλε.

Πιο αναλυτικά:

Η μετανάστευση είναι η πιο άμεση συνέπεια της παγκοσμιοποίησης, λέει ο πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Die Welt.

Ακόμη και ο επαναπατρισμός των ατόμων που αναζητούν άσυλο είναι δύσκολος, λέει ο πρόεδρος της Bundestag και προσθέτει ότι οι μαζικές απελάσεις είναι μη ρεαλιστικές. Αντί γι’ αυτό, θα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο δύσκολο είναι να απελάσουμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχουμε υπερβολικές ελπίδες ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε την πλειονότητα αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής. «Αντίθετα, όλοι πρέπει να συγκεντρώσουμε τη δύναμη να τους ενσωματώσουμε στην κοινωνία».

Ο Σόιμπλε υπερασπίστηκε την απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ πριν από τρία χρόνια να αφήσει τα σύνορα της χώρας ανοικτά για τους πρόσφυγες.

«Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, με χιλιάδες πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, η απόφαση της καγκελάριου ήταν η σωστή», δήλωσε ο Σόιμπλε. «Αλλά σε αυτό που απέτυχε στη συνέχεια ήταν να περιορίσει τις επικοινωνιακές συνέπειες».

Συμπέρασμα

Όλοι εκτός από μερικούς Ευρωπαίους, θεωρούν ότι η πολιτική των ανοικτών συνόρων, είναι λάθος.

Σημείωση

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών, έφερε στο προσκήνιο πολλές αντιμεταναστευτικές δυνάμεις μέσα στην ΕΕ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu