• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ευραβία»: Ιδού το μέλλον της Ευρώπης – Η εικόνα που προκαλεί την οργή της Νέας Τάξης (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ευραβία»: Ιδού το μέλλον της Ευρώπης – Η εικόνα που προκαλεί την οργή της Νέας Τάξης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική Δεξιά δυναμώνει μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο...

 «Ταράχθηκαν» οι διεθνιστές της Γερμανίας με προεκλογικές αφίσες του δεξιού κόμματος AfD.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με το euronews, η αφίσα αναπαράγει πίνακα του 19ου αιώνα, του Γάλλου Ζαν Λεόν Ζερόμ, με τίτλο «Σκλαβοπάζαρο» και αναπαριστά μία γυμνή κοπέλα την οποία εξετάζουν μουσουλμάνοι τουρμπανοφόροι υποψήφιοι αγοραστές.

Το σύνθημα κάτω από τον πίνακα είναι «για να μη γίνει η Ευρώπη, Ευραβία», τουτέστιν πολυπολιτισμική με έντονο το άρωμα του αραβικού Ισλάμ.

Παρότι, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η χρήση του πίνακα δεν υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, τοο μουσείο Κλαρκ Αρτ, που φιλοξενεί τον πίνακα, ζήτησε από το AFD να τον αποσύρει από την προεκλογική του εκστρατεία.

Το AFD απάντησε αρνητικά!

«Δεν μπορώ να πω πώς θα αντιδρούσε το μουσείο αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιούσε τον πίνακα μία συστημική πολιτική ομάδα. Φαντάζομαι όμως ότι μάλλον δεν θα παρενέβαιναν. Το κάνουν μόνο με εμάς και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε. Δεν μπορούν να επικαλεστούν πνευματικά δικαιώματα σε αυτή την περίπτωση. Και εδώ που τα λέμε, θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες που τους βοηθάμε να γίνει ακόμα πιο γνωστός αυτός ο πίνακας που είναι πολύ όμορφος», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ρόναλντ Γκλέζερ, σύμφωνα πάντα με το euronews.

Είναι προφανές πως οι αντιδράσεις του Μουσείου οφείλονται στην άνοδο της Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη (σ.σ. η Εθνική Δεξιά δεν ανήκει στο ίδιο στρατόπεδο με εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα όπως το NPD στην Γερμανία ή η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα), άνοδος η οποία χρησιμοποιείται για να εμποδιστεί η πολιτική ενσωμάτωσης όλο και περισσότερων μουσουλμάνων παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με έρευνα γερμανικού ινστιτούτου, ένας στους δέκα Ευρωπαίους ψηφοφόρους θα ψηφίσει, σε αυτές τις ευρωεκλογές, κόμματα της Εθνικής Δεξιάς.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Με πληροφορίες από το euronews, ΦΩΤΟ PEXELS.COM