Δεν θέλανε τον Σαλβίνι: Η Ιταλία «γεμίζει» μετανάστες

Ο πρώην πλέον υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και αντιπρόεδρος της «προηγούμενης» κυβέρνησης, πλέον βγήκε από το κάδρο.

Η Αριστερά τον πέταξε έξω χωρίς εκλογές και σχημάτισε την δική της κυβέρνηση. Οι πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης είναι εξαιρετικά κακές. Να σημειωθεί ότι τον Σαλβίνι δεν τον έδιωξε ο λαός με εκλογές, αλλά το πολιτικό σύστημα που τον ανάγκασε να διαλύσει την προηγούμενη κυβέρνηση, αφού συνέβαιναν πράματα και θάματα.

Νέα κυβέρνηση λοιπόν μεν, παλιά πολιτική δε. Η Ιταλία από εκεί που είχε ηρεμήσει με τον Σαλβίνι, τώρα άρχισε να γεμίζει μετανάστες πάλι. Η κυβέρνηση αποφάσισε να δεχθεί τους μετανάστες που βρίσκονται στο πλοίο Ocean Viking, για το οποίο είχε προκληθεί σάλος. 82 μετανάστες διασώθηκαν και θα μεταφερθούν στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Θα περιμένουμε να δούμε την συνέχεια. Άσχημες ημέρες περιμένουνε την Ιταλία.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα PD συγκυβερνά με το κόμματα των Πέντε Αστέρων. Είναι μια κυβέρνηση 100% Αριστερή. Ο Σαλβίνι βρίσκεται στην Αντιπολίτευση και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αν γίνουν εκλογές θα πάρει το 40% των ψήφων πιθανότατα.

Χωρίς εκλογές το ιταλικό πολιτικό σύστημα δημιούργησε τις αναγκαίες συνθήκες που χρειάζονταν ώστε ο «κακός Δεξιός» να βγει εκτός. Διατηρεί όμως τις δυνάμεις του και περιμένει την ώρα που θα γίνουν εκλογές.

Έφυγε ο Σαλβίνι, έφυγε και η ελπίδα των Ιταλών για μια χώρα ελεύθερη.

Photo:eurokinissi