• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δ. Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στα ελληνικά νησιά με τους πρόσφυγες

Δ. Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στα ελληνικά νησιά με τους πρόσφυγες

Δεν υπάρχουν παραβιάσεις σχετικά με την κατάσταση στα ελληνικά νησιά και την υποδοχή προσφύγων και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ένδειξη η οποία θα μας ωθούσε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα, απάντησε ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος,

στην συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου «αν η κατάσταση στα ελληνικά νησιά βρίσκεται σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και συγκεκριμένα με την Οδηγία για τις συνθήκες υποδοχής, και αν όχι, γιατί η Επιτροπή δεν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες επί παραβάσει ακόμη;»

«Αν κατάλαβα καλά, αναφέρεστε στις διαδικασίες επί παραβάσει, για ποιο λόγο; Διαπιστώσατε κάποια παραβίαση;» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε: «Πράγματι κενά υπάρχουν, τα οποία και πρέπει να καλυφθούν. Υπάρχουν, επίσης, ελλείψεις αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια ένδειξη η οποία θα μας ωθούσε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα. Προσπαθούμε, βοηθώντας τις ελληνικές αρχές να βελτιώσουμε τη κατάσταση επί τόπου. Για το λόγο αυτό όπως εξήγησα προηγουμένως, στηρίζουμε την Χώρα οικονομικά, πολιτικά και πρακτικά. Και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Σε ο, τι αφορά την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, όπως είπα προηγουμένως, η Τουρκία ανταποκρίνεται με επιτυχία. Η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είναι ζωντανή και πρέπει να παραμείνει ζωντανή αλλά και όλα τα μέρη της πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Και μία από τις υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η δημιουργία των συνθηκών για όσους πρέπει να επιστρέψουν και η Τουρκία είναι έτοιμη να τους δεχθεί».

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.