• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απειλές Ερντογάν για πολλοστή φορά με αφορμή το μεταναστευτικό

Απειλές Ερντογάν για πολλοστή φορά με αφορμή το μεταναστευτικό

Γι ακόμα μία φορά ο Ερντογάν προβαίνει σε δηλώσεις  που αποτελούν ευθεία απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας καθώς απείλησε για ακόμα μία φορά να πλημμυρίσει την Ελλάδα με μετανάστες κάθε φυλής όποτε ο ίδιος το αποφασίσει.

Κατά τις κοινές δηλώσεις με τον φιλικά προσκείμενο προς την Τουρκία Πρόεδρο της Ουγγαρίας, Ορμπάν, ο Ερντογάν δε φάνηκε να ξεχνά το μεγάλο του άχτι απέναντι στη χώρα μας εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τις απειλές του την ίδια στιγμή που οι Τουρκικές Αερογραμμές μεταφέρουν με χαμηλό αντίτιμο, πολύ κόσμο από την Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Μικράς Ασίας, στο Μίνσκ από όπου προωθούνται προς τα Λευκορωσο-πολωνικά σύνορα.

Τα οποία σύνορα η Λευκορωσία έχει ανοιχτά μεν αλλά κανείς δεν περνά προς τα δυτικά δε καθώς οι Πολωνοί έχουν στήσει ανθρώπινο τείχος προστασίας και αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής τις προσπάθειες διείσδυσης των μεταναστών στο έδαφός τους ενώ όσοι καταφέρνουν να τα διαβούν, συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται στη νεκρή ζώνη.

Επομένως, δεν έχει σημασία αν η Λευκορωσία έχει ανοίξει τα δυτικά της σύνορα και αφήνει τους πάντες να τα διαβούν από τη στιγμή που οι Πολωνοί δεν είναι πρόθυμοι να αφήσουν την κατάσταση να εξελιχθεί σε βάρος τους. Ενδιαφέρον βέβαια θα είχε να βλέπαμε την αντίδραση των δυνάμεων φύλαξης των συνόρων που έχουν τάξει οι Πολωνοί στα σύνορά τους σε περίπτωση μαζικής εισβολής από πολλαπλά σημεία κατά μήκος των συνόρων τους με τη Λευκορωσία..

Με αφορμή λοιπόν τις δηλώσεις Ερντογάν περί ανοίγματος των δυτικών συνόρων της Τουρκίας για όσους θέλουν να φύγουν εκ Τουρκίας προς τα δυτικά, δεν έχει καμία απολύτως σημασία καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί το έδαφός της και αυτή τη φορά με την πιθανότητα να δεχτεί εισβολή μαζική, αρκετών χιλιάδων ανθρώπων ταυτόχρονα από πολλαπλά σημεία και στην εξίσωση πρέπει αν προστεθούν και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη Ροδόπη από όπου υπάρχουν διαδρομές  εισόδου μεταναστών που διαβαίνουν τα βουλγαρικά σύνορα και έπειτα κατευθύνονται στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση ελέγχεται για το γεγονός ότι ένα χρόνο τώρα θα έπρεπε να είχε  τοποθετήσει φράχτη σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο συνοδευόμενο από τα ανάλογα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα επιτήρησης και ελέγχου των συνόρων. Το δεύτερο ολοκληρώθηκε πρόσφατα αλλά ο φράχτης δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν “τρύπες” τη στιγμή μάλιστα που ο ασταθής Ερντογάν μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει κρίση από τη στιγμή που έχει στο μικρασιατικό έδαφος εκατομμύρια μεταναστών με τα αντίστοιχα προβλήματα που επιφέρει η ύπαρξη όλων αυτών των φτωχών ανθρώπων στο έδαφός της.

Ως προς τα εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, σε αυτά  υπάρχει καλή φύλαξη αφού το λιμενικό κάνει καλά τη δουλειά του εφόσον δεν παρεμποδίζεται από “άνωθεν’ κυβερνητικές εντολές, όπως γινόταν παλαιότερα. Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας πρέπει να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστα ενώ η ενίσχυση των συνόρων σε υποδομές αποτροπής και ελέγχου, είναι έργο τη χρηματοδότηση του οποίου η όποια Ελληνική Κυβέρνηση δε θα έπρεπε να περιμένει τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  καθώς αυτή δε θα έρθει από τη στιγμή που η ηγεσία της Ένωσης είναι διεθνιστική και επιθυμεί το “γκριζάρισμα” των πληθυσμών της Ευρώπης.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.