• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αγωνία για την Λέσβο! Προχωρά η νέα δομή που θα βάλουν μέσα τους αλλοδαπούς – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Αγωνία για την Λέσβο! Προχωρά η νέα δομή που θα βάλουν μέσα τους αλλοδαπούς – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

domh
Μόρια τέλος!!!

«Η Μόρια είναι δημιούργημα της προηγούμενης κυβέρνησης».

Αυτό δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ και συνέχισε: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα με ενεργή φύλαξη των συνόρων, επιτάχυνση αιτήσεων ασύλου και ενεργοποίηση της ΕΕ, ώστε να καταστεί σαφές ότι χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη».

«Κληρονομήσαμε 100.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου και μόλις τους τελευταίους έξι μήνες μειώθηκε από τις 25.000 στις 12.000 ο πληθυσμός (σ.σ. των αλλοδαπών) στο νησί» τόνισε ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι παρά τις αντιδράσεις θα δημιουργηθεί μία «μόνιμη δομή στην Μυτιλήνη που δεν θα κουβαλάει την αρνητική παρακαταθήκη της Μόριας».

Μάλιστα, έδειξε φωτογραφία του προσωρινού καταυλισμού, κάνοντας λόγο για υποδειγματικές συνθήκες.

«Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Και σε ορισμένους ακραίους που δεν απηχούν την πλειοψηφία του νησιού. Οι νησιώτες έχουν δίκαιο να παραπονούνται. Αλλά θα μετατρέψουμε το πρόβλημα σε ευκαιρία». Αποκάλυψε ότι η νέα αυτή δομή θα δημιουργηθεί και με την συμβολή της ΕΕ. «Να έχει σημαία και ανάμιξη η Ευρώπη. Υπάρχει θετική άποψη για ευρωπαϊκή ανάμιξη».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικό από μέρους της Άγκυρας. «Η απάντηση δόθηκε τον Μάρτιο. Η Ελλάδα υπεράσπισε τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Τώρα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Έχει προκηρυχθεί  και θα υλοποιηθεί το μέτρο για την ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο» σημείωσε για να προσθέσει: «Αν ξαναγινόταν κάτι τέτοιο από πλευράς Τουρκίας θα  δινόταν η ίδια απάντηση. Δεν εκτιμώ ότι θα επαναληφθεί».

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στην Λέσβο παραμένει ιδιαίτερα δυσχερής. Ως εκ τούτου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες στο προσωρινό κέντρο υποδοχής. Τοποθετούνται νέες σκηνές 20 και 10 ατόμων, διαμορφώνονται οι χώροι διοίκησης στην είσοδο του νέου κέντρου, καθώς και εκείνοι για όσους βρεθούν… θετικοί στον κορωνοϊό.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι κάτοικοι.