• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεταφορά τουρκικών δυνάμεων από την Κύπρο στην Αντιόχεια για την Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεταφορά τουρκικών δυνάμεων από την Κύπρο στην Αντιόχεια για την Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν απρόσκοπτα τη μεταφορά μονάδων τους στο μέτωπο της Συρίας, αντλώντας μέσα και προσωπικό ακόμα και από μονάδες πρώτης γραμμής από την 1η Στρατιά της Ανατολικής Θράκης  απέναντι από το δικό μας Δ Σώμα Στρατού.

Αυτή τη φορά, αεροσκάφος Α400 Μ της Τουρκικής Αεροπορίας με δρομολόγιο από τα Κατεχόμενα στη Βόρεια Κύπρο μετέφερε πιθανότατα προσωπικό και υλικό στο αεροδρόμιο της Αντιόχειας εγγύς των Τουρκοσυριακών συνόρων με τις επαρχίες του Αφρίν και της Λαττάκειας, προφανώς με προορισμό το μέτωπο κοντά στην Ιντλίμπ της Συρίας. Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται μία φάλαγγα οχημάτων του Τουρκικού στρατού στην περιοχή της Ιντλιμπ.

Εκεί, οι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας και λοιποί εξτρεμιστές αντικαθεστωτικοί χάνουν συνεχώς έδαφος απέναντι στις Συριακές μονάδες υποχωρώντας όλο και πιο πολύ προς τα δυτικά και προς την Ιντλίμπ. Καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η δράση της .

Όσον αφορά τον τουρκικό στρατό στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο αριθμός των ανδρών του εκεί Τουρκικού Σώματος Στρατού έχει κατέλθει από το περασμένο καλοκαίρι  στους 17.000 άνδρες μετά τη μείωση της θητείας που πέρασε ο Ερντογάν στο τουρκικό κοινοβούλιο στρεφόμενος προς ένα πιο επαγγελματικό στρατό. Ωστόσο, παρά τη μείωση των κληρωτών στις τάξεις του στρατού στα κατεχόμενα, ο τουρκικός πληθυσμός της περιοχής, που αγγίζει τις 420.00 μπορεί να αποδώσει επαρκείς εφεδρείες σε περίπτωση που χρειαστεί να πολεμήσει κατά της Εθικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, μέχρι να ενισχυθεί από τη Μικρασία με περαιτέρω άνδρες και οπλισμό κατά τη σκέψη των Τούρκων επιτελών.

Φωτό: AIRBUS