Μετά τον Kissinger, «χρησμός» και από ΟΗΕ για Πούτιν-Ουκρανία

«Παλεύουν» να φέρουν χουντοειρήνη ενώ βαθαίνει ο πόλεμος Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πως δεν βλέπει άμεση δυνατότητα να επιτευχθεί συνολική κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και οι δύο πλευρές είναι πεπεισμένες πως μπορούν να νικήσουν, σύμφωνα με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Ο Γκουτέρες, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία για να παραλάβει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κάρολος Ε’, δήλωσε στην El Pais πως ο ΟΗΕ επικεντρώνει αντ’ αυτού σε συνομιλίες τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως η παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά που πρόκειται να εκπνεύσει στις 18 Μαΐου.

«Δυστυχώς πιστεύω πως σ’ αυτό το στάδιο μια ειρηνευτική διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή. Και οι δύο πλευρές είναι πεπεισμένες ότι μπορούν να νικήσουν», δήλωσε ο Γκουτέρες.

«Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω οποιαδήποτε δυνατότητα να επιτευχθεί αμέσως -δεν μιλάμε για το μέλλον- μια συνολική κατάπαυση του πυρός, μια ειρηνευτική διαπραγμάτευση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Κίνας ή του βραζιλιάνου προέδρου Λούλα, ο Γκουτέρες υπογράμμισε πως η επίτευξη της ειρήνης στη σύγκρουση δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή, αν και ελπίζει πως «στο μέλλον θα μπορέσει».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά τη νέα τοποθέτηση του εκπροσώπου των διεθνιστών, Henry Kissinger, για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Ο «αγαπητός Henry» μάλιστα τόνισε πως θα ήθελε να ξανασυναντήσει τον Πούτιν, όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, μεταφέροντας τα τελεσίγραφα των διεθνιστών.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί