Μετά από δεκαετίες σκληρής κομμουνιστικής πολιτικής, η Κούβα «ανοίγει παράθυρο» προς την ελεύθερη αγορά

«Παράθυρο» προς την ελεύθερη αγορά σκοπεύει να ανοίξει η Κούβα, επιτρέποντας την ιδιωτική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς και την αυτοαπασχόληση.

Η Κούβα πρόκειται να επιτρέψει την ιδιωτική δραστηριότητα στους περισσότερους τομείς, αίροντας τους περιορισμούς της αυτοαπασχόλησης, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της χώρας, Αλεχάντρο Γκιλ Φερνάντες.

«Το Συμβούλιο Υπουργών ενέκρινε τη βελτίωση και την επέκταση της αυτοαπασχόλησης, η οποία, μαζί με τον εξορθολογισμό του νομισματικού συστήματος της χώρας, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αύξηση της απασχόλησης» έγραψε ο Φερνάντες στο διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών την Παρασκευή. Η κυβέρνηση δήλωσε το Σάββατο ότι ο προηγούμενος κατάλογος των 127 εγκεκριμένων δραστηριοτήτων για ιδιωτική εργασία είχε εξαλειφθεί.

Από τα περισσότερα από 2.000 επαγγέλματα για αυτοαπασχολούμενα άτομα που αναγνωρίζονται στην Εθνική Ταξινόμηση της Οικονομικής Δραστηριότητας, μόνο τα 124 είναι τώρα μερικώς ή πλήρως περιορισμένα.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τον κατάλογο των απαγορευμένων επαγγελμάτων, αλλά αναμένεται να καλύψει δραστηριότητες άμυναςεκπαίδευσηςυγείαςμέσων μαζικής ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Κούβας, περισσότερα από 600.000 άτομα, ή το 13% του εργατικού δυναμικού της χώρας, απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα στην Κούβα.

sputnik/photo unsplash

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί