Μέσω πολιτισμού δρομολογείται ο διαμελισμός της Τουρκίας

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις Ντιγιαρμπακίρ, Βαν και Τζιζρέ στο πλαίσιο της εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε απαιτώντας τα Κουρδικά να αποτελέσουν εκπαιδευτική και επίσημη γλώσσα.

Το Κουρδικό Δίκτυο Γλώσσας και Πολιτισμού ξεκίνησε αίτηση στις 22 Φεβρουαρίου με σύνθημα “Αφήστε την Κουρδική γλώσσα να είναι η εκπαίδευση και η επίσημη γλώσσα στην Τουρκία”. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, το δίκτυο αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στις επαρχίες Τσιζρέ του Ντιγιαρμπακίρ, Βαν και Σιρνάκ

Η πρώτη από τις συγκεντρώσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί με συνθήματα όπως “Αφήστε την κουρδική γλώσσα να είναι η επίσημη και εκπαιδευτική γλώσσα στην Τουρκία” και “Ας είναι ο 21ος αιώνας ο αιώνας της κουρδικής γλώσσας”, θα διεξαχθεί στην Τσιζρέ στις 3 Ιουνίου, σύμφωνα με το Πρακτορείο Μεσοποταμία (Mezopotamya).

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Βαν στις 4 Ιουνίου και στο Ντιγιαρμπακίρ στις 7 Ιουνίου με τα ίδια συνθήματα. Στις συγκεντρώσεις, την προσοχή θα τραβήξουν οι εκστρατείες συγκέντρωσης υπογραφών που θα αρχίσουν για τα Κουρδικά.

Ενώ οι αιτήσεις για τα συλλαλητήρια στοΤσιζρέ και Βαν έγιναν, οι αιτήσεις γιατη συγκέντρωση στο Ντιγιαρμπακίρ ανακοινώθηκε στις 31 Μαΐου.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στις πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις. Η ανακοίνωση των συγκεντρώσεων θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τουρκικά Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί