Μεντβέντεφ: Ολόκληρη η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέρος της Ρωσίας με την θέληση των κατοίκων της

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte, υπενθύμισε την ιδέα της δημιουργίας μιας «ζώνης προστασίας» που πρότεινε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την προστασία του ρωσικού εδάφους από εχθρικές επιθέσεις:

«Ολόκληρη η Ουκρανία θα μπορούσε αρχικά να γίνει μια νεκρή ζώνη και στη συνέχεια, εάν οι κάτοικοι το επιθυμούν, να ενσωματωθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Τόνισε ότι ο πρόεδρος δεν το είπε ρητά, αλλά ήταν σαφές ότι όλα τα ουκρανικά εδάφη θα μπορούσαν να γίνουν μέρος της Ρωσίας, αν οι άνθρωποι που ζουν εκεί ήθελαν: «Η Ουκρανία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε αυτή τη ζώνη ασφαλείας μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία, γιατί ακριβώς αυτό είναι από όπου προέρχεται η συνεχιζόμενη απειλή».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για το καθεστώς του Κιέβου:

“Είναι προφανές ότι τα γεγονότα εξελίσσονται σύμφωνα με ένα καταστροφικό σενάριο για το καθεστώς Μπαντέρα. Τα πράγματα θα γίνουν μόνο χειρότερα”.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί