Μεντβέντεφ: «Δεν είμαι σίγουρος αν ποτέ βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού»

Την αμφιβολία του για το αν θα βρεθεί ποτέ από πού ξεκίνησε ο κορονοϊός εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Για την πανδημία του κορονοϊού μίλησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη Ρωσία.

Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως αμφιβάλλει για το αν θα βρεθεί ποτέ η προέλευση του κορονοϊού που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε ποτέ να βρούμε την πρώτη πηγή αυτού του ιού, καθώς οι ιοί είναι οι πιο αρχαίοι βιολογικοί παράγοντες στη Γη. Στην πραγματικότητα εμφανίστηκαν πολύ πριν εμφανιστεί η ανθρωπότητα. Όπως λένε οι ειδικοί της βιολογίας, οι ιοί συνοδεύουν τους ανθρώπους και νομίζω είναι δύσκολο να διαφωνήσουμε με αυτό, και αυτός ο ιός θα παραμείνει μαζί μας.

Σε αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι η αντίδρασή μας και πώς θα τον αντιμετωπίσουμε, πότε θα εμφανιστεί το σχετικό φάρμακο και ούτω καθεξής. Σε αυτό πρέπει να να επικεντρωθούμε με κοινές προσπάθειες, όχι στο να διαπιστώσουμε ποιος είναι σωστός και ποιος είναι λάθος. Απλώς πρέπει να τον πολεμήσουμε όλοι μαζί τώρα. Ελπίζω ότι θα υπάρξει κατανόηση στο ζήτημα», διαπίστωσε.

Επαρκή τα μέτρα κατά του κορονοϊού
Σχολίασε δε πως τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού που ισχύουν επί του παρόντος στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία είναι σκληρά αλλά επαρκή για την τωρινή φάση.

Η Μόσχα, η ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, η Αγία Πετρούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις σίγουρα επηρεάζονται πολύ περισσότερο από την πανδημία, καθώς ζουν περισσότεροι άνθρωποι εκεί, και περισσότεροι φορείς του ιού είχαν αρχικά φτάσει από το εξωτερικό εκεί, οπότε ο ιός εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα, εξήγησε ο Μεντβέντεφ.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ισχύουν σκληρά μέτρα σε αυτές τις πόλεις, αλλά το θεωρώ σωστό για την τρέχουσα φάση», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Ο αξιωματούχος εξέφρασε την υποστήριξή του στις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές της Μόσχας και ο Δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου των μετακινήσεων στην πόλη.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί, αν και σίγουρα θα προτιμούσα να αποφευχθεί αυτό το σενάριο», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Ακόμη ο Μεντβέντεφ σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια σε ζητήματα που σχετίζονται με τον βιολογικό πόλεμο.

(sputniknews – φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί