«Η επικαιροποιημένη πρόταση του ΝΑΤΟ σημαίνει, για όλους, δέσμευση του 3% για την άμυνα και του 1,5% για την ασφάλεια. Πρόκειται για σημαντικές δεσμεύσεις τις οποίες η Ιταλία πρόκειται να σεβαστεί. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα μας αδύναμη χωρίς να είναι σε θέση να υπερασπίσει τον εαυτό της», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Αναφερόμενη στις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης με το Ιράν, η Μελόνι τόνισε ότι η κυβέρνησή της «φρόντισε να προμηθεύσει την Ιταλία με την αναγκαία ενέργεια» διότι «η κορύφωση της κρίσης προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά τις συνέπειές της».
«Σήμερα είναι ακόμη λογικότερη η αναφορά στην αρχή της επικουρικότητας. Είναι ακόμη αναγκαιότερο από χθες, να επικεντρωθούμε σε θέματα στα οποία μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και όχι σε λεπτομερειακές υποθέσεις που μπορούν να τύχουν καλύτερης διαχείρισης σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
«Θα επαναλάβουμε και το αίτημα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα όπου η νόμιμη αντίδραση του Ισραήλ σε μια άνευ λογικής επίθεση προσλαμβάνει απαράδεκτες και δραματικές μορφές», ολοκλήρωσε η Τζόρτζια Μελόνι.
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανική επίθεση με drones με στόχο την Μόσχα για δεύτερη συνεχή νύχτα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβολή 54,3 εκατ. ευρώ σε 42.522 δικαιούχους για ζωοτροφές και ζημιές από Daniel
- Κατέρρευσαν κτίρια στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό, vid
- Σαν σήμερα 28 Οκτωβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα προτείνει τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης
- Η Φον ντερ Λάιεν βλέπει τώρα «υβριδική επίθεση» και από τη Λευκορωσία
- Ο Πούτιν και η ΥΠΕΞ της Β. Κορέας συζήτησαν για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών
- Στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκης: Ποιά νέα συστήματα θα δούμε σήμερα
- Στον δρόμο για μια νέα εποχή: Συμφωνία ΗΠΑ Ιαπωνίας για σπάνιες γαίες και κρίσιμης σημασίας ορυκτά
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Οκτωβρίου









