Μεγαλοπρεπές «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» από αξιωματούχους των ΗΠΑ: «Δεν βλέπουμε καμία “ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ” από Ρώσους στην Ουκρανία»

«Παγωμάρα» στον Λευκό Οίκο.

Η κατηγορία του προέδρου Τζο Μπάιντεν που διατυπώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Μόσχα διέπραξε «γενοκτονία» στην Ουκρανία έχει προκαλέσει έκδηλες ανησυχίες στους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ανέφερε την Παρασκευή το NBC News, επικαλούμενο ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Ο ισχυρισμός περί γενοκτονίας μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ», ανέφερε η έκθεση.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλέστηκε δύο αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μεταδίδοντας πως οι βαρύγδουπες δηλώσεις Μπάιντεν «κατέστησαν πιο δύσκολο για την υπηρεσία να κάνει αξιόπιστα τη δουλειά της, καθώς εναπόκειται στο υπουργείο να καθορίσει επίσημα τη γενοκτονία και άλλα εγκλήματα πολέμου».

Και συνέχισαν:

«Η γενοκτονία έχει ως στόχο την καταστροφή μιας εθνοτικής ομάδας ή έθνους και, μέχρι στιγμής, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (σ.σ. στην Ουκρανία)», φέρεται να είπε ένας αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Να σημειώσουμε πως την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Αϊόβα, με αφορμή την σκηνοθετημένη “σφαγή αμάχων” στα περίχωρα του Κιέβου, ο Μπάιντεν κατηγόρησε τη Μόσχα ότι «προσπαθεί να εξαλείψει ακόμη και την ιδέα του να είναι κάποιος Ουκρανός».

Ο ξεμωραμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε επίσης “δικτάτορα” τον Πούτιν και τον κατηγόρησε ότι διαπράττει “γενοκτονία”, κάτι που όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά φαίνεται πως τον “αδειάζουν” ακόμη και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του.

(φωτο: video screenshot)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί